Nationala feminina de handbal, cea mai buna echipa romaneasca din ultimii 10 ani - Sondaj Ziare.com

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 20:28
1566 citiri
Nationala feminina de handbal, cea mai buna echipa romaneasca din ultimii 10 ani - Sondaj Ziare.com

Nationala feminina de handbal a fost desemnata de cititorii Ziare.com cea mai buna echipa romaneasca din ultimii 10 ani.

Echipa care a cucerit bronzul la Campionatul European din 2010 a fost votata de 37,04% dintre cititorii Ziare.com care au participat la sondaj, fiind urmata de Oltchim Ramnicu Valcea cu 27,74% din voturi si Steaua cu 18,97% din voturi.

Pe locul patru se afla CFR Cluj, fiind votata de 9,84% dintre cititori, pe locul cinci este nationala de rugby cu 2,19% din voturi, locul sase este ocupat CSU Asesoft cu 1,66%, iar pe locul sapte se situeaza, la egalitate, HCM Constanta si nationala de fotbal, cu 1,28% din voturi.

Performantele nationalei feminine in perioada 2000-2010

Cea mai mare performanta a nationalei feminine din ultimii 10 ani dateaza din 2005, cand romancele au iesit vicecampioane mondiale la turneul desfasurat in Rusia. La editia din 2007, Romania s-a clasat pe locul 4, iar doi ani mai tarziu a incheiat competita pe pozitia a 8-a.

La Campionatul European, nationala Romaniei s-a calificat in grupele principale la editiile din 2002 (locul 7), 2004 (locul 7) si 2008 (locul 5), calificarea la editia din 2006 fiind ratata.

In 2010, echipa pregatita de Radu Voina a stabilit cea mai buna performanta din istorie la un Campionat European, castigand medalia de bronz la competitia organizata in Norvegia si Danemarca.

Romania a terminat pe locul doi in Grupa A, in urma Danemarcei, dar in fata Spaniei si Serbiei, calificandu-se in faza Grupelor Principale. A incheiat Grupa Principala I tot pe locul doi si tot in urma Danemarcei, dupa victorii cu Croatia si Muntenegru si o infrangere in fara Rusiei.

"Tricolorele" s-au calificat in semifinala unde au pierdut dramatic in fata surprinzatoarei reprezentative a Suediei, scor 23-25, ratand accesul in marea finala. In disputa pentru medalia de bronz, Romania a facut un meci senzational si a invins Danemarca in fata propriilor suporteri, scor 16-15, cucerind prima medalie din istorie la un Campionat European. Locul trei obtinut la Herning a adus romancelor si calificarea directa la Campionatul Mondial din 2011, organizat in Brazilia.

Nationala feminina a Romaniei a cucerit si doua din cele sase editii ale Cupei Mondiale din Danemarca (2009 si 2010), cel mai prestigios turneu neafiliat la Federatia Internationala de Handbal.

Cristi Chivu, cel mai bun fotbalist roman din ultimii 10 ani

Tot in urma unui sondaj Ziare.com, Cristi Chivu a fost desemnat cel mai bun fotbalist roman din ultimii 10 ani.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#nationala Romaniei handbal, #cea mai buna echipa, #sondaj ziare com, #Romania bronz CE handbal , #stiri Nationala Romaniei