O impostura nationala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 05 Septembrie 2017, ora 07:30
9508 citiri
O impostura nationala

Nationala Romaniei a ratat o noua calificare la Cupa Mondiala, iar oamenii care poarta responsabilitatea acestui esec sunt la fel de senini ca in ziua tragerii la sorti, atunci cand am fost plasati intr-una dintre cele mai accesibile grupe preliminare din istoria noastra.

"Tricolorii" si-au luat adio de la turneul final din Rusia dupa o infrangere meritata in Muntenegru. A fost inca un meci in nota celor din preliminarii. Cu o selectie mai mult decat discutabila, cu un prim "11" execrabil si cu o tactica de joc desprinsa parca din "focu' la ei" al lui Halagian, reprezentativa noastra nu putea pune probleme.

Christoph Daum a dat o noua masura a neputintei si indraznesc sa spun a nepriceperii sale la Podgorica. Avand nevoie de victorie pentru a ramane cu sanse in cursa pentru calificare, el a inceput partida cu Gaman in linia de mijloc, Romania jucand practic cu un singur om - Maxim - pe faza de constructie.

Nu reusesc sa inteleg care este logica utilizarii unui fundas central in linia de mijloc in momentul in care echipa ta trebuie sa castige, deci sa construiasca faze de atac.

N-am sa ma apuc sa ii dau lectii lui Daum, un antrenor care a castigat trofee in Germania sau Turcia, dar, zau, daca pot sa inteleg ce-a gandit neamtul de aceasta data. Singura explicatie cat de cat logica este ca a jucat la alibi, incercand sa scape fara gol primit in Muntenegru si sperand, poate, ca Florin Andone va scapa o data pe contra si ca va da lovitura.

Insa nu ai cum sa emiti pretentii de Mondial in aceasta maniera!

Iar la finalul jocului penibilitatea a atins cote maxime, Daum, acelasi Daum care cu numai doua zile in urma sustinea misterios ca se va gandi la demisie dupa meciul cu Muntenegru, anunta ca nu si-a indeplinit clauza din contract si ca eventuala prelungire a intelegerii depinde numai de FRF. Adica omul care a "reusit" sa distruga bruma de echipa formata de Piturca vrea sa continue!

Cel mai deranjant lucru din toata aceasta situatie este atitudinea sefilor FRF. Cuplul Burleanu - Vochin, cel care l-a adus pe Daum la nationala si care ni l-a prezentat pe neamt ca un veritabil artizan al schimbarii in fotbalul romanesc, s-a dat la fund! Niciunul nu e de gasit, niciunul nu isi asuma acest esec usturator.

Ba chiar as indrazni sa intreb unde e Burleanu? Serios, l-a mai vazut cineva pe acest revolutionar? Omul apare ocazional in unele conferinte de presa de la FRF si... atat!

E greu de crezut ca echipa de la Federatie isi va asuma in toamna prelungirea contractului lui Daum, desi germanul pare bine impamantenit in structura. Totusi, avand alegeri in primavara anului viitor, nu pot sa cred ca Burleanu isi va risca postul provocand un val de nemultumire pe care sa se urce contracandidatii sai.

Asta ma face sa cred ca Daum nu demisioneaza acum pentru ca spera sa incaseze inca doua luni de salariu. Altfel, de ce nu ar pleca? Omul are trecuta in contract clauza de performanta, care este calificarea la Cupa Mondiala. De la calificare ne-am luat gandul dupa infrangerea din Muntenegru, deci nu mai poate fi vorba despre prelungirea acordului. De ce nu demisionezi? De ce te agati de post? Pentru a-ti lua salariul inca doua luni?

P.S. Pentru ca stiu ca o sa apara imediat placa ariei de selectie, probabil relansata chiar de domnul consilier Vochin, ar trebui sa stim ca Muntenegru are o populatie de cam 600 de mii de locuitori. Cam cat doua sectoare din Bucuresti. Iar Danemarca are o populatie de nici 6 milioane de locuitori. Cam cat Bucurestiul si judetele invecinate. Ambele nationale sunt mult peste Romania, atat ca numar de puncte in aceste preliminarii, cat mai ales ca joc.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Romania Cupa Mondiala rezultate, #Romania invinsa Muntenegru, #Daum demisie Romania , #stiri Nationala Romaniei