O infrangere asteptata (Opinii)

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 12:11
2940 citiri
O infrangere asteptata (Opinii)

Romania a pierdut la scor cu Olanda. Nu din cauza greselilor de arbitraj, ci pentru ca batavii ne-au fost clar superiori, iar Piturca s-a impacat cu gandul infrangerii.

Ca si la Istanbul, Piturca a aruncat in teren o echipa de contraatac si pe National Arena, numai ca in fata nu i-am mai avut pe Tunay sau Bulut, ci pe Van der Vaart si Van Persie.

Tactica lui Piturca a esuat inca din primele minute, cand Lens a deschis scorul. Din acel moment, foarte probabil, si selectionerul nostru a realizat ca meciul e pierdut.

Pentru ca la 0-1 esti obligat sa ataci, sa iesi la joc, iar Romania n-a fost pregatita pentru asa ceva. Poate nici n-a avut forta sa puna in pericol poarta olandezilor, desi apararea "portocalei mecanice" are mari lacune, dar cert e ca Piturca n-a luat in calcul victoria.

Am fost invinsi clar si pentru ca prima schimbare a fost facuta abia in minutul 61, desi la pauza scorul era 1-3. Iar prima mutare a fost una post pe post, Lazar in locul lui Bourceanu. A doua tot post pe post (Popa pentru Torje) si a treia tot la fel (Mutu in locul lui Grozav).

Am pierdut chiar mult mai clar, pentru ca, exceptand bara lui Torje din startul meciului, nicio clipa n-am avut senzatia ca le putem face fata olandezilor. Ne-am aparat chiar si cand eram condusi cu 1-3. I-am tratat cu prea mult respect!

Piturca a stiut ca Olanda ne e superioara, chiar daca si adversara noastra de marti se afla in reconstructie. De aici si lipsa de vlaga a selectionerului nostru, care a privit meciul calm pe banca, iar la conferinta de presa de dupa partida n-a acuzat arbitrajul. Pentru ca stia ca nu acesta a fost motivul infrangerii.

Am pierdut cu Olanda, dar nu e un capat de tara. Van der Vaart si compania merg la Mondiale de pe primul loc, asta era clar inca de la tragerea la sorti. Important e sa castigam lupta cu Ungaria pentru locul 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Romania pierdut meci Olanda, #Romania invinsa de Olanda, #Romania Olanda preliminarii Mondial , #stiri Nationala Romaniei