Opinii: De ce va avea succes partidul independentilor

Marti, 23 Martie 2010, ora 21:07
2956 citiri
Opinii: De ce va avea succes partidul independentilor

Viitorul partid al independentilor din Parlamentul Romaniei se anunta unul de succes. Premisele excelente pe care a fost construit, contextul favorabil si sprijinul nepretuit al Cotroceniului vor lucra toate ca viitoarea Uniune Nationala pentru Progresul Romaniei sa nu fie o prezenta efemera pe scena politica romaneasca.

Puterea atrage

Noul partid se naste in conditii in care niciun alt partid nu s-a mai nascut in Romania - deja la putere. Si daca nici asta nu atrage in politica romaneasca, atunci nimic nu mai atrage. Cine nu ar vrea sa se inscrie numaidecat intr-un asemenea partid? Mai ales ca are asigurat locul la guvernare pana cel putin in 2012. La fel de important, ciolanul nu e inca impartit in UNPR. Asa ca orice nou venit are din start sanse mari sa ocupe o functie importanta. Nu presedinte sau presedinte executiv, functii care sunt deja amanetate, dar pentru pozitiile de vicepresedinte sau macar lider de filiala judeteana, cursa e deschisa.

UNPR se poate asadar dezvolta in liniste, abonat la resursele pe care ti le aduce puterea. Viitorul partid poate sa stea linistit si din alte motive. Boacanele guvernarii nu se vor sparge in capul sau, ci in al PD-L, care e de fapt partidul cu care lumea va asocia guvernul. Oprea, Sarbu si ceilalti lideri mai "progresisti" mai pot sta linistiti si din alt punct de vedere. Traian Basescu nu ii va "toca" asa cum a facut-o cu PSD si PNL de-a lungul timpului. Nu are niciun interes. PD-L nici atat.

Cu asemenea avantaje, oamenii vor continua sa vina in noul partid. Sigur, multi sunt oportunisti si fripturisti, dar la urma urmei ei formeaza majoritatea politicienilor romani. Vor mai veni parlamentari, dar mai important de atat, vor veni multi primari. si se stie, cu ei se castiga voturi si alegeri.

Are oameni

UNPR mai are un atu. In conducerea formatiunii se gasesc cativa dintre cei mai apreciati oameni politici din Romania. Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, spre exemplu, sunt considerati cei mai buni ministri ai Muncii, respectiv Externelor pe care i-a avut Romania in ultimii ani de zile. Poate chiar cei mai buni de dupa Revolutie.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu este considerat la randul sau unul dintre cei mai buni edili din Romania, drept dovada ca a castigat alegerile cu circa 60% din primul tur. E aproape sigur ca in sectorul sau din Bucuresti acesta va reusi sa impuna cativa parlamentari foarte utili viitorului partid.

Dincolo de acesti aducatori de voturi si de seriozitate, i-am putea pune la socoteala si pe alti membri "unsi" cu toate alifiile. E vorba de liderul de facto al partidului, Gabriel Oprea, dar si de personaje controversate precum Serban Mihailescu zis Miky Spaga sau miliardarul dubios Culita Tarita. Poate ca acestia trag in jos imaginea partidulul, dar isi aduc contributia pe alte parti- financiar sau cu ajutorul relatiilor si experientei acumulate in toti acesti ani in politica. Combinatia intre aceste doua tipuri de politicieni a adus succesul fiecarui partid important din Romania. Fara exceptie.

Culoar liber

Cel mai important lucru pentru UNPR e insa faptul ca are culoar liber pe scena politica romaneasca. Sunt poate milioane de oameni satui de alde Nastase, Udrea, Orban, Iliescu sau Videanu. Satui de PD-L, PNL si, mai important pentru UNPR, satui de PSD. Milioane care voteaza numai fiindca nu vor sa iasa altii. Cei care vor mereu ceva nou si mai serios. PSD nu mai poate ocupa locul pe care il ocupa altadata pe partea de stanga.

Fireste, UNPR ii va atrage numai pe o parte din ei. Dar va atrage suficienti cat sa devina o forta in Parlamentul Romaniei. Nu cea mai importanta. Dar, daca nu cumva PSD si PNL obtin niste scoruri excelente la parlamentare, va deveni suficient de puternica incat sa-i permita sa devina formatiunea care decide ce guvern conduce Romania.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#succes partid independenti, #partid independenti Oprea, #UNPR Parlament , #stiri Nationala Romaniei