Piturca, despre calificarea la baraj si sansele de a ajunge la Cupa Mondiala

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 23:30
5573 citiri
Piturca, despre calificarea la baraj si sansele de a ajunge la Cupa Mondiala

Antrenorul echipei nationale, Victor Piturca, a vorbit despre calificarea Romaniei la Cupa Mondiala din 2014 si despre sansele ca tricolorii sa obtina biletele pentru turneul final din Brazilia.

"Suntem fericiti, am ajuns la baraj. Avem sansa noastra, vom juca indiferent ce echipa vom intalni. E foarte important pentru aceasta generatie, unii jucatori nu vor avea ocazia sa mai ajunga la un turneu final. Am reusit prin munca si prin concentrare. Sigur, am avut si jocuri in care n-am multumit publicul, dar iata ca am reusit. La tragerea la sorti, in acest moment nu-mi doresc pe nimeni. Toate echipele sunt foarte bune, toate isi doresc sa mearga in Brazilia. Cu siguranta noi vom avea sansa a doua, dar ne-o vom juca. Sper ca la baraj sa fim mai puternici, astept ca Marica si Torje sa joace", a spus Piturca la GspTV.

Selectionerul a mai afirmat ca jucatorii sai au fost conectati pe toata durata partidei asupra evenimentelor de la Istanbul.

"Am stiut ca Olanda conduce cu 1-0 la pauza. Baietii jubilau pe banca atunci cand au marcat olandezii. Pe mine m-a preocupat jocul meu, s-a vazut ca a fost un meci extrem de dificil. Baietii au intrat mai greoi in joc, am reusit sa marcam intr-un tarziu, iar dupa ce a venit si golul doi ne-am descatusat total. Echipa a fost eroul. Marica voia sa joace si in Andorra, dar iata ca astazi a stat foarte bine si a reusit sa castige meciul", a mai spus Piturca.

Referitor la munca pe care a depus-o pe banca nationalei, Piturca spune ca o calificare in Brazilia ar reprezenta ceva fantastic.

"Sa fim realisti, barajul nu inseamna foarte mult. Calificarea la turneul final ar fi ceva fantastic. Daca nu, am reusit sa aduc foarte multi tineri valorosi", a comentat Piturca.

Romania s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondiala

Echipa nationala a Romaniei s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondiala din 2014, dupa ce a castigat meciul cu Estonia de pe teren propriu cu scorul de 2-0.

Ajutati si de victoria Olandei din Turcia, scor 2-0, tricolorii vor disputa doua meciuri decisive pentru accederea la turneul final organizat de Brazilia.

Romania a incheiat grupa pe locul secund, cu 19 puncte, fiind urmata de Ungaria (17 puncte), Turcia (16 puncte), Estonia (7 puncte) si Andorra (0 puncte). Grupa a fost castigata de Olanda (28 de puncte), care va merge direct la turneul final.

Tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor de baraj va avea loc pe 21 octombrie, la Zurich.

Prima mansa se va disputa pe 15 noiembrie, iar returul patru zile mai tarziu.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Victor Piturca Romania Estonia, #Piturca reactie calificare baraj , #stiri Nationala Romaniei