Reactie dura a sefului FRF dupa incidentele grave de la Romania - Ungaria: "Vor plati!"

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 14:25
7498 citiri
Reactie dura a sefului FRF dupa incidentele grave de la Romania - Ungaria: "Vor plati!"

Incidentele grave care au avut loc intre fani la Romania - Ungaria, disputat sambata seara pe Arena Nationala, meci contand pentru preliminariile EURO 2016, au produs o reactie importanta la varful conducerii nationalei Romaniei.

Practic, fanii veniti din Ungaria au incercat imediat dupa intonarea imnurilor sa forteze gardul despartitor care-i separa de suporterii romani, moment in care cele doua galerii s-au luat la harta de la distanta, aruncand cu scaune si torte unele in altele.

Jandarmii si stewarzii au fost nevoiti sa actioneze rapid pentru a face ordine, interventia acestora soldandu-se cu victime, cele mai multe in sectorul roman.

Conform Jandarmeriei si SMURD, 46 de persoane au avut nevoie de asistenta medicala dupa joc.

Presedintele FRF Razvan Burleanu a declarat ca astfel de incidente nu vor mai avea loc niciodata pe o arena de fotbal din Romania: "Am declarat, imediat dupa meciul cu Ungaria, ca masurile de securitate si-au atins scopul. M-am referit exclusiv la masurile prin care s-a evitat un contact fizic violent intre fanii maghiari si cei romani.

In aceasta dimineata, am descoperit fata nevazuta a partidei, una dureroasa si care nu necesita multe comentarii, ci masuri ferme. Multumesc presei pentru informatiile si imaginile furnizate.

S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din Romania. Regret incidentele produse intre fortele de ordine si suporteri, imi cer scuze fata de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor si excesului de zel. Federatia Romana de Fotbal condamna atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor.

Ii asigur pe toti cei care au avut de suferit ca vinovatii vor plati. La intoarcerea delegatiei romane din Finlanda voi purta o discutie ferma cu conducerea companiei care a avut responsabilitatea securitatii pe Arena Nationala. Acest moment a fost picatura care a umplut paharul in ce priveste Legea 4 si prevederile ei. Asa cum am promis suporterilor, in 6 luni vom avea un nou proiect de lege.", se arata in comunicatul emis de Burleanu pe site-ul FRF.

Romania - Ungaria a avut loc sambata seara si s-a terminat 1-1, in preliminariile pentru EURO 2016.

D.A.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....