Romania a invins Ungaria, la Campionatul Mondial din China

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 16:40
6984 citiri
Romania a invins Ungaria, la Campionatul Mondial din China

Echipa nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat, scor 31-25 (16-7), partida jucata luni cu nationala similara a Ungariei, din Grupa C a Campionatului Mondial din China.

Jucatoarele antrenate de Radu Voina au obtinut, astfel, cea de-a treia victorie din tot atatea partide jucate pana acum la turneul final.

Partida cu Ungaria a fost dominata de romance, care aveau la pauza un avantaj de 9 goluri. Dupa pauza, "tricolorele" s-au relaxat si asta s-a vazut si pe tabela de marcaj, min.45: 22-20. Din fericire, finalul i-a apartinut reprezentativei noastre, care s-a impus, in cele din urma, la 6 goluri diferenta.

Printre remarcatele Romaniei, care s-a calificat in urmatoarea faza a competitiei, de astazi se numara Paula Ungureanu-Radulescu, Narcisa Lecusanu si Ionela Galca-Stanca.

Golurile nationalei noastre au fost marcate de Lecusanu - 12 goluri, Neagu - 6, Stanca - 5, Varzaru - 4, Puscasu - 3 si Fiera - 1.

Urmeaza acum, pentru Romania, intalnirea cu nationala Tunisiei, care se va disputa miercuri, de la ora 15:15.

Clasamentul Grupei C, dupa 3 etape: 1. Norvegia - 6p, 2. Romania - 6p, 3. Ungaria - 4p, 4. Tunisia - 1p, 5. Japonia - 1p, 6. Chile - 0p. Primele trei echipe clasate se califica in urmatoarea faza a competitiei.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, intalnirea dintre echipele nationale feminine de handbal ale Romaniei si Ungariei, din Grupa C a Campionatului Mondial din China.

Desfasurarea partidei:

Dupa un inceput slab de repriza, in care unguroaicele s-au apropiat si la doua goluri, "tricolorele" si-au revenit si au avut parte de un final linistit de partida.

FINAL: 31-25

min.55 - 29-23

min.50 - 26-22

min.45 - 22-20

min.40 - 20-15

min.35 - 19-10

INCEPUTUL REPRIZEI SECUNDE

--------------------------------------------

O prima repriza excelenta facuta de fetele antrenate de Radu Voina, care au avut in Paula Ungureanu un adevarat inger salvator si in Ionela Galca un pivot de nota 10.

PAUZA: 16-7

min.25 - 13-7

min.20 - 10-6

min.15 - 7-5

min.10 - 3-4

min.5 - 0-0

A INCEPUT PARTIDA

INFO: Este al treilea meci al tricolorelor la acest Campionat Mondial. In primele doua, jucatoarele antrenate de Radu Voina au invins Chile (51-17) si Japonia (37-28).

INFO: Inaintea acestei partide, clasamentul Grupei C se prezinta astfel: 1. Norvegia - 6p (3j), 2. Romania - 4p (2j), 3. Ungaria - 4p (2j), 4. Tunisia - 1p (3j), 5. Japonia - 1p (3j), 6. Chile - 0p (3j). Primele trei echipe clasate se califica in urmatoarea faza a competitiei.

Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial din China:

Portari: Paula Ungureanu, Florentina Stanciu, Mihaela Smedescu

Extreme: Cristina Varzaru, Ramona Maier, Iulia Puscasu, Adriana Nechita

Pivoti: Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Barsan

Linia de 9 metri: Cristina Neagu, Carmen Amariei, Narcisa Lecusanu, Ada Moldovan, Adina Fiera, Mihaela Tivadar, Clara Vadineanu, Melinda Geiger

La Campionatul Mondial din China, Romania face parte din Grupa C, alaturi de Norvegia, Ungaria, Japonia, Tunisia si Chile.

Toate partidele Romaniei la aceasta editie a Campionatului Mondial vor fi transmise, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Campionatul Mondial din China este programat in perioada 5-20 decembrie.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#LIVE text Romania Ungaria, #Romania Ungaria Campionat Mondial, #Romania Ungaria handbal feminin , #stiri Nationala Romaniei