Romania a zdrobit Franta la Campionatul European

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 20:40
2069 citiri
Romania a zdrobit Franta la Campionatul European

Echipa nationala de handbal feminin a invins reprezentativa Frantei, scor 30-25, intr-un meci din grupa A a Campionatului European si s-a calificat in grupele principale ale competitiei. Chiar daca diferenta de goluri pare mica, victoria este mult mai clara decat o arata scorul.

Dupa succesul de rasunet in fata Ungariei, in calea fetelor lui Radu Voina s-a aflat Franta, traditionala noastra adversara din ultimul an. Aceasta partida de la Campionatul European a fost a patra dintre cele doua formatii din ultimul an, bilantul fiindu-ne favorabil.

"Tricolorele" au inceput cu trac partida impotriva Frantei, iar acestea au profitat si s-au distantat chiar la trei goluri dupa primele minute.

Interventiile excelente si golurile superbe marcate de Valentina Elisei si Cristina Neagu ne-au permis sa egalam in minutul 17, iar apoi partida a fost la discretia noastra.

Odata cu scurgerea timpului, frantuzoaicele s-au napustit in atac, presiunea si-a spus cuvantul si la pauza am intrat cu un avantaj de patru goluri (17-13). Cu un moral excelent, startul partii secunde ne-a apartinut.

Fetele lui Radu Voina au facut un joc excelent si s-au distantat rapid la 7 puncte diferenta, astfel ca finalul meciului a fost unul linistit, iar mai multe jucatoare au putut fi menajate.

Pe fondul unei relaxari pe final de meci, frantuzoaicele s-au apropiat la trei goluri, insa in cele din urma victoria a fost a noastra, scor 30-25.

In clasament, Romania conduce cu 4 puncte, urmata de Danemarca (2p), Ungaria (0p) si Franta (0p). De la ora 21:15, Danemarca va intalni Ungaria. In urmatorul meci al grupei A, Romania va juca impotriva Danemarcei, iar Franta va intalni Ungaria.

Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Romania, #handbal, #Campionatul European , #stiri Nationala Romaniei