Romania - Austria, meciul unei generatii

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 12:07
2236 citiri
Romania - Austria, meciul unei generatii

La prima vedere o partida fara miza, intalnirea cu Austria, din preliminariile Campionatului Mondial, poate fi chiar decisiva pentru noua generatie de jucatori de la echipa nationala.

Desi "tricolorii" nu mai au sanse de calificare la turneul final din Africa de Sud, ei trebuie totusi sa forteze victoria miercuri seara pentru a se mentine in urna a doua valorica la tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului European din 2010.

Inca de la numirea in functia de selectioner, lui Razvan Lucescu i s-a spus foarte clar ca obiectivul nationalei este calificarea la Europenele din Polonia si Ucraina, astfel ca o tragere la sorti buna este cruciala.

Romania se situeaza pe locul 17 in clasamentul FIFA pe coeficienti, penultimul din urna a doua valorica si trebuie sa castige doua din cele trei meciuri pe care le mai are de jucat in preliminariile Mondialului Sud-african. Cum o victorie in fata Serbiei ar fi o surpriza uriasa, intalnirile cu Austria si Insulele Feroe sunt cele in care "tricolorii" trebuie sa invinga.

Daca Romania va reusi sa se mentina in urna a doua valorica va evita situatia din aceste preliminarii, cand a intalnit doua echipe extrem de puternice, Serbia si Franta. In conditiile unei trageri la sorti favorabile, nationala noastra ar putea intalni echipe ca Slovacia, Scotia, Irlanda, Israel, Finlanda, Norvegia, Irlanda de Nord sau Bosnia, cu care se poate lupta de la egal la egal.

Iata cum se face ca un meci care nu conteaza foarte mult in economia grupei preliminare se transforma intr-unul extrem de important pentru noua generatie de "tricolori".

Nationala Romaniei va juca, miercuri, impotriva Austriei, in primul meci pe teren propriu din mandatul lui Lucescu cel mic.

Partida va incepe de la ora 20.45 si va fi transmisa in format LIVE Text pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Romania Austria, #meci decisiv echipa nationala, #preliminarii Campionat Mondial 2010 , #stiri Nationala Romaniei