Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania invinge dramatic campioana olimpica Rusia si e aproape calificata la Europenele din Franta

Duminica, 25 Martie 2018, ora 20:08
12308 citiri
Romania invinge dramatic campioana olimpica Rusia si e aproape calificata la Europenele din Franta
Foto: Hepta.ro

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a invins intr-o maniera dramatica selectionata Rusiei, campioana olimpica en-titre, scor 26-25, intr-o partida din preliminariile EURO 2018, disputata la Cluj-Napoca, intr-o atmosfera incendiara.

Fetele noastre sunt acum in proportie de 99 la suta calificate la Europenele din Franta, fiind pe primul loc in grupa a 4-a preliminara, cu 6 puncte acumulate dupa 4 jocuri.

Prima repriza a fost una in care fetele noastre au dominat inteligent jocul, au speculat la maxim aruncarile de mare forta ale Cristinei Neagu, au jucat perfect pe extrema, mai ales pe partea dreapta cu Laura Chiper si au reusit sa se distanteze si pa tabela, avand la un moment dat si 4 goluri in plus.

Pauza a venit cu 3 goluri avans pana la urma pentru noi, fetele lui Ambros Martin conducand cu 15-12 la pauza campioana olimpica en-titre.

Inceputul de mitan secund a fost unul de black-out pentru fetele noastre, care desi pareau in control absolut al jocului, au parut ca cedeaza total carma. Am avut primul atac, am ajuns sa conducem cu 16-13, dar de aici a inceput caderea, Rusia marcand 6 goluri consecutiv si ajungand la 19-16, ajungand ele la timona partidei.

Eliza Buceschi a fost insa motorul revenirii Romaniei in finalul de parte secunda, cu 6 goluri marcate si o atitudine de lider exceptionala, avand in vedere ca Neagu a fost mult prea bine tinuta de defensiva lui Trefilov.

Finalul a fost unul dramatic, iar golul decisiv a venit de la Crina Pintea pe pivot, dupa o pasa de mare finete de la liderul Cristina Neagu.

In clasament, acum, Romania si Austria au 6 puncte dupa 4 jocuri, in timp ce Rusia este pe 3 cu 4 lungimi. Mai sunt doua jocuri de disputat, Romania urmand joace in deplasare la Viena pe 31 mai, iar ultimul joc va fi acasa cu Portugalia pe 3 iunie.

Primele doua clasate merg la Europenele din Franta, care vor avea loc in acest an in decembrie, iar avantajul locului 1 este ca vom fi cap de serie la tragerea la sorti a grupelor din Hexagon.

Marcatoarele noastre in acest meci au fost: Buceschi 6 goluri, Dragut 4, Neagu 4, Chiper 4, Pintea 3, Bacaoanu 2, Oltean 1, Udristoiu 1, Florica 1.

Echipele de start:

Romania: Dedu, Dumanska - portari; Udristioiu, Pristavita, Buceschi, Neagu, Florica, Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea, Bacaoanu, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper, Dragut.

Rusia: Kalinina, Trusova, Utkina - portari; Kuznetsova, Matlashova, Dmitrieva, Samokhina, Makeeva, Vedekhina, Sabirova, Managarova, Maslova, Frolova, Snopova, Barkalova, Makina.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Romania aproape calificata la Europene Franta, #Romania bate Rusia dramatic handbal , #stiri Nationala Romaniei