Romania, pe primul loc in Europa la produsele expirate

Joi, 11 Martie 2010, ora 15:56
2384 citiri
Romania, pe primul loc in Europa la produsele expirate
Foto: Europa.eu

Romania se situeaza pe primul loc in Europa la reclamatiile privind produsele care au termenul de garantie expirat, a declarat, joi, intr-o conferinta pe tema gestionarii deseurilor, Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor in Romania.

"Din pacate, statisticile internationale plaseaza Romania pe primul loc in Europa la capitolul reclamatiilor privind produsele care au termenul de garantie expirat. Este un semn ca romanul nu este atent la ceea ce scrie pe etichetele produselor. Abia dupa ce ajunge acasa, cumparatorul remarca problema", a explicat Mierlea.

La jumatatea anului 2009, Executivul a aprobat majorarea amenzii maxime pentru comerciantii de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat de la 3.000 la 50.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate din ce in ce mai des.

Pentru neintretinerea in conditii de igiena si stare de functionare a spatiilor si instalatiilor frigorifice din unitatile care prelucreaza, depoziteaza, transporta si valorifica produse alimentare, amenda este cuprinsa intre 30.000 si 40.000 lei, de la 2.000 - 3.000 lei, iar pentru desfasurarea in unitatile de productie a altor activitati decat cele aprobate sanitar-veterinar sau comercializarea carnii fara efectuarea expertizei sanitar-veterinare vor fi amendate cu sume cuprinse intre 20.000 si 40.000 lei.

Potrivit ANSVSA, la decizia majorarii cuantumului amenzilor au contribuit inclusiv rezultatele controalelor dispuse in supermarketuri si hypermarketuri.

Quarterly Report - Editia 4

Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google a anunțat lansarea Fitbit Ace LTE, un smartwatch destinat copiilor de peste 7 ani, care combină exercițiile fizice cu jocurile și oferă părinților posibilitatea de a-și monitoriza...
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
#produse expirate Romania, #termen garantie expirat , #stiri Nationala Romaniei