Ziare.com

Romania, pe primul loc in Europa la produsele expirate

Joi, 11 Martie 2010, ora 15:56

   

Romania, pe primul loc in Europa la produsele expirate
Romania se situeaza pe primul loc in Europa la reclamatiile privind produsele care au termenul de garantie expirat, a declarat, joi, intr-o conferinta pe tema gestionarii deseurilor, Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor in Romania.

"Din pacate, statisticile internationale plaseaza Romania pe primul loc in Europa la capitolul reclamatiilor privind produsele care au termenul de garantie expirat. Este un semn ca romanul nu este atent la ceea ce scrie pe etichetele produselor. Abia dupa ce ajunge acasa, cumparatorul remarca problema", a explicat Mierlea.

La jumatatea anului 2009, Executivul a aprobat majorarea amenzii maxime pentru comerciantii de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat de la 3.000 la 50.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate din ce in ce mai des.

Pentru neintretinerea in conditii de igiena si stare de functionare a spatiilor si instalatiilor frigorifice din unitatile care prelucreaza, depoziteaza, transporta si valorifica produse alimentare, amenda este cuprinsa intre 30.000 si 40.000 lei, de la 2.000 - 3.000 lei, iar pentru desfasurarea in unitatile de productie a altor activitati decat cele aprobate sanitar-veterinar sau comercializarea carnii fara efectuarea expertizei sanitar-veterinare vor fi amendate cu sume cuprinse intre 20.000 si 40.000 lei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit ANSVSA, la decizia majorarii cuantumului amenzilor au contribuit inclusiv rezultatele controalelor dispuse in supermarketuri si hypermarketuri.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor