Romania - Polonia: Optimism in ambele tabere, echilibru la pariuri

Joi, 10 Noiembrie 2016, ora 16:18
3861 citiri
Romania - Polonia: Optimism in ambele tabere, echilibru la pariuri

Romania si Polonia joaca vineri seara la Bucuresti in cea de-a patra etapa a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, gazduit de Rusia. Cotele la casele de pariuri sunt echilibrate, cu un usor avantaj pentru Polonia (3,00 pentru victoria gazdelor, 2,50 pentru victoria oaspetilor).

Aceasta situatie exprima foarte clar atmosfera din cele doua tabere (optimism din plin), dar si ceea ce arata clasamentul: Polonia are 7 puncte, iar Romania 5 puncte.

Interesant este ca presa poloneza considera Romania principala adversara din grupa, deci meciul are toate sansele sa fie un adevarat derbi. In acelasi timp, polonezii nu considera ca pot avea probleme cu nationala antrenata de Christoph Daum, despre care cred ca are dificultati in a marca.

Analizand statisticile, Romania este clar favorita, in timp ce pozitia mai buna a Poloniei (cotata cu prima sansa pentru calificarea de pe locul 1 din grupa - cota 2,25) este mai degraba rezultatul evolutiei sale de la Euro 2016, acolo unde a ajuns pana in sferturile de finala, fiind depasita cu greu de Portugalia, dupa executarea loviturilor de departajare.

Romania are 14 victorii, 15 remize si doar 4 infrangeri in meciurile jucate pana in prezent cu Polonia. Mai mult decat atat, ultimele doua partide directe dintre romani si polonezi s-au consemnat ambele in Polonia, fiind meciuri amicale castigate de tricolori cu scorul de 1-0 in 2009 (Daniel Niculae), respectiv cu 2-1 in 2002 (goluri Mutu si Ganea). Merita amintit si cel mai recent meci oficial gazduit de Romania in care am fost vizitati de polonezi: acesta dateaza din preliminariile Euro 1996, cand tricolorii s-au impus cu 2-1 pe stadionul Lia Manoliu, in urma unei duble a lui Raducioiu.

Cei de la Unibet sugereaza si posibilitatea unui pariu pe situatia in care ambele echipe marcheaza in Romania - Polonia. Cota este 2,02, iar sansele sunt mari daca ne uitam din nou pe statistici. Ultimele doua meciuri de pe teren propriu ale tricolorilor in preliminariile pentru Campionatul Mondial au avut acelasi scor, 1-1, cu Grecia si Muntenegru. Acelasi scor s-a inregistrat si in ultima partida de acasa din preliminariile Euro, 1-1 cu Finlanda. De cealalta parte, in ultimele 5 meciuri oficiale disputate de Polonia in toate competitiile, atat ei, cat si adversarii lor au fost prezenti pe tabela de marcaj. Mai trebuie spus ca Romania a marcat in 10 din ultimele 11 partide din preliminariile CM pe care le-au gazduit.

Tinand cont de faptul ca polonezii il au pe Lewandowski, golgheterul acestor preliminarii (alaturi de Cristiano Ronaldo, ambii cu 5 reusite dupa 3 meciuri jucate), iar Romania joaca in fata propriilor suporteri, este de asteptat ca fiecare echipa sa marcheze cel putin o data. Bogdan Stancu are cota 3,85 pentru a aparea in lista marcatorilor, iar Robert Lewandowski cota 2,55.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Polonia cote pariuri, #cote pariuri nationala Romania , #stiri Nationala Romaniei