Romania sub zapada - vezi starea drumurilor si prognoza meteo

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 16:50
17351 citiri
Romania sub zapada - vezi starea drumurilor si prognoza meteo

De doua zile zapada a dat peste cap transporturile din Romania. Sute de masini sunt blocate de zeci de ore pe dumurile nationale si judetene din Baragan, trenurile ajung la destinatie cu intarzieri de ore intregi, iar in localitati utilajele de deszapezire fac fata cu greu situatiei.

Meteorologii au prelungit miercuri codul galben de ninsoare in toata tara iar in weekend vremea se anunta la fel de rea.

Ziare.com iti prezinta situatia drumurilor blocate, minut cu minut, si recomandarile politiei pentru soferii obligati sa circule in aceste zile prin tara.

21:10 - DN 1 este blocat in judetul Alba intre Aiud si Miraslau. Un camion s-a rasturnat pe carosabil din cauza poleiului.

20:00 - 13 persoane, care au stat trei zile inzapezite in autoturismele cu care se deplasau, pe DN 23 B in apropiere de comuna Ciorasti, au fost salvate de autoritati.

18:00 - Peste 20 de trenuri de calatori sunt anulate temporar din cauza conditiilor meteo din ultimele zile, a anuntat conducerea CFR Calatori.

16:40 - Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati a redeschis Canalul si Bara Sulina, dupa ameliorarea conditiilor meteo-hidrologice.

16:00 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca ridica restrictia de circulatie a autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe reteaua de drumuri nationale din jud. Buzau, Vrancea, Galati, Braila si Ialomita.

15:20 - Un elicopter al SMURD s-a deplasat in zonele greu accesibile din judetul Buzau pentru a transporta cateva femei gravide la spitalul judetean.

15:00 - Aeroportul International din Iasi a fost redeschis, dupa ce in ultimele 20 de ore toate cursele au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.

14:40 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca sunt semnalate mai multe proble si exista blocaje din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile in judetul Buzau, DN 2C Buzau - Pogoanele - Slobozia si DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, in judetul Vrancea, DN 2N( in comuna Sihlea), DN 23A Gologanu - Tataru si DN 23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Tulcea, DN 22D Nalbant - Macin, in judetul Galati, DN 24D Galati - Cuca - Varlezi - Barlad si in judetul Braila, DN 22 Gradistea - Braila.

14:00 - ANM a emis o noua atentionare Cod galben de ninsoare si viscol pentru sudul si estul tarii. Avertizarea este valabila vineri, intre orele 04:00 si 23:00.

13:30 - Intarzierile inregistrate de trenuri se cifreaza, in medie, intre 10 si 70 de minute pe cele opt magistrale, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, informeaza CFR SA.

12:55 - 15 localitati din judetul Arges nu sunt alimentate cu electricitate, dupa ce, in cursul noptii de miercuri spre joi, mai multe linii de medie tensiune si posturi de transformare au fost afectate de ninsorile abundente si de viscol.

12:11 - Patru femei gravide sunt izolate in zona de sud a judetului Buzau, inchisa traficului rutier. Trei dintre ele sunt din satele Caltuna, Smeeni si Valcelele si se afla la prima nastere, in vreme ce a patra, din localitatea Padina, are mai multa experinta, ea fiind la cea de-a treia nastere.

12:00 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ridicarea restrictiei de tonaj pe Autostrada A2.

11:35 - La aceasta ora sunt intrerupte urmatoarele sectoare de drumuri nationale : DN 22, Ramnicu Sarat - Braila, DN 22, Macin - Smardan , DN 22D, Macin - Cerna, DN 23A, Focsani - Ciorasti ,DN 23B, Maicanesti - Ciorasti, DN 24 A, Murgeni - Falciu, DN 24 D, Balabanesti - Tulucesti, DN 2C, Costesti - Padina, DN 2N, Martinesti - Jitia.

11:30 - Autostrada A2 a fost redeschisa traficului autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mica de 7,5 tone. De asemenea, ca urmare a conditiilor meteorologice, intre km 22 si km 30 ai autostrazii viteza de rulare este restrictionata la 40 km/h.

11:15 - Din cauza temperaturilor scazute, o sina de cale ferata, amplasata intre statiile CFR C.A.Roseti si Cilibia, intre localitatile Faurei si Buzau, s-a fisurat. Tot din cauza defectiunii, dar si a conditiilor meteo, sapte trenuri personale catre si dinspre Galati au fost anulate.

11:10 - La Buzau, circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe DN 10, DN2 E85, DN1B si DN 2B, pe ambele sensuri, iar traficul este oprit pe DN 2C Buzau - Pogoanele, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, aceeasi situatie fiind si pe anumite portiuni din 15 drumuri judetene.

11:00 - CFR SA a anuntat ca 11 trenuri ajung cu intarzieri de pana la 135 de minute in statia Bucuresti Nord, din cauza temperaturilor scazute din ultimele 48 de ore, la care se adauga caderi neincetate de zapada si problemele tehnice la unele locomotive.

Astfel, trenurile aflate in grafic, care vor ajunge cu intarzieri mari in statia Bucuresti Nord sunt : Acc 1644 Satu Mare - Bucuresti - 135 min., R 696 Timisoara - Bucuresti - 40 min.,Acc 1632 Oradea - Bucuresti - 80 min.,R 361-2 - Belgrad - Bucuresti - 61 min. (la frontiera Videle), R 572 Galati - Bucuresti - 25 min., P 9302 Caracal - Bucuresti - 67 min.,Acc 1642 Baia Mare - Bucuresti - 50 min, Acc 1742 Satu Mare - Bucuresti - 67 min., Acc 1722 Craiova - Bucuresti - 30 min., P 8122 Urziceni - Bucuresti - 40 min si Acc 14022 Brasov - Bucuresti - 20 min.

10:25 - Nivelul de risc de avalansa in muntii Fagaras, la altitudini de peste 1800 de metri, este de gradul 3, risc insemnat, a anuntat Serviciul Public Salvamont Arges.

10:00 - Sapte drumuri nationale din cinci judetene sunt blocate din cauza zapezii.

Sapte drumuri nationale erau in continuare blocate, joi dimineata, din cauza zapezii, in judetele Buzau, Vrancea, Tulcea, Galati si Braila, iar aeroporturile din Iasi si Suceava sunt inchise, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

In judetul Buzau, este blocata circulatia pe DN 2C si pe DN 22.

In Vrancea, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, nu se poate circula pe DN 23A si DN 23B.

In judetul Tulcea, DN 22D este inchis in continuare in zona localitatii Macin, iar in judetul Galati nu se poate circula pe DN 25 Galati - Tecuci, drumul fiind blocat in zona localitatii Piscu.

Din dispozitia prefectului judetului Galati, restrictia vehiculelor de a parasi municipiile Galati si Tecuci a fost prelungita pana joi la ora 12.00.

In judetul Braila, circulatia este blocata pe DN 22 Braila - Ramnicu Sarat, in zona localitatii Movila.

Pe DN 23 Braila - Focsani se circula pe multe portiuni alternativ, in ambele sensuri.

Traficul rutier pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta a fost reluat, joi dimineata, in conditii de iarna, pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, informeaza Newsin.

Aeroporturile din Iasi si Suceava, inchise in cursul zile de miercuri, nu au fost inca redeschise traficului, din cauza ghetii de pe piste.

Potrivit dispecerului de serviciu de la Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, cel mai greu s-a circulat pe DN 17 in Pasul Tihuta unde, la kilometrul 112, a suflat viscolul cu putere de la miezul noptii si pana in jurul orei 1.00.

Recomandarile Politiei Rutiere adresate soferilor

Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera calma de conducere, fara sa bruscheze comenzile vehicululelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o asigurare temeinica, sa utilizeze preponderent frana de motor si sa evite efectuarea depasirilor, care in asemenea conditii meteo-rutiere sunt foarte periculoase, informeaza Antena3.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza precipitatiilor, folosirea luminilor de catre soferii care se apropie reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers.

De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea impusa prin lege. O atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si a lunetei masinii, care trebuie sa functioneze foarte bine.

Politistii mai recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa si care sa fie adaptata permanent conditiilor concrete din trafic. Legea prevede ca atunci cand vizibilitatea datorata conditiilor meteorologice este sub 100 de metri sau carosabilul este acoperit de zapada ori polei, viteza de deplasare nu trebuie sa depaseasca 30 de kilometri pe ora in localitati si 50 de kilometri pe ora in afara localitatilor.

Apoi, operatorii de transport care detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone au obligatia legala sa monteze pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Prognoza meteo - o noua atentionare de viscol

Meteorologii au emis, miercuri, o noua atentionare de ninsori, polei si intensificari ale vantului, de miercuri, ora 11, pana joi, ora 12, care ar urma sa afecteze judetele din nordul, sud-vestul, centrul si estul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

Astfel, va continua sa ninga si se va depune un strat nou de zapada in cea mai mare parte a tarii.

Judetele afectate de codul galben sunt: Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Bacau, Iasi, Vaslui, Brasov, Covasna, Vrancea, Galati, Sibiu, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

In estul si sud-estul Romaniei, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 15-20 l/mp, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada.

Nu scapam de ger si nameti nici in weekend

Potrivit meteorologilor, joi, vremea va fi rece, local, geroasa noaptea si dimineata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9 si 1 grad C, iar minimele intre - 13 si -5 grade Celsius. Vineri, vremea se va mentine rece, geroasa noaptea si dimineata, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile vor fi cuprinse intre -15 si 1 grad Celsius. In Bucuresti, indeosebi in prima parte a zilei, va mai ninge viscolit. Temperatura maxima va fi de -3 grade C, iar cea minima intre - 6 si - 5 grade C. Joi si vineri va fi deosebit de rece, minima atingand -9 grade C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#zapada drumuri, #blocaj drumuri ninsoare, #starea drumurilor decembrie, #sosele blocate zapada , #stiri Nationala Romaniei