Romania vrea sa dea lovitura la Euro sub ochii lui Hagi

Vineri, 06 Mai 2011, ora 09:28
3085 citiri
Romania vrea sa dea lovitura la Euro sub ochii lui Hagi

Nationala U17 a Romaniei intalneste vineri selectionata similara a Olandei, in cadrul Grupei B a Campionatul European din 2011.

Pe stadionul "Obilici" din Belgrad, "tricolorii" vor infrunta cea mai puternica formatie din Grupa B, intr-un meci decisiv pentru echipa pregatita de Adrian Vasai.

Selectionerul a pregatit temeinic meciul cu "batavii" si i-a tinut pe juniori doua ore si jumatate la sedinta tehnica, analizand atat jocul cu Cehia, scor 1-1, cat si adversarii de vineri.

Vasai este convins ca Romania poate scoate un rezultat bun Olanda: "Trebuie sa-i surprindem cu ceva, desi e greu sa ne deschidem cu echipele puternice. Credem cu tarie ca ne vom realiza obiectivul, clasarea cel putin pe locul trei in grupa si calificarea la Mondialul din Mexic. Baietii s-au remontat psihic dupa semiesecul cu Cehia si vor lupta pentru un rezultat bun".

"Romania este un pic necunoscuta, dar prezenta la turneul final spune suficient de mult despre calitatile jucatorilor.", a declarat antrenorul olandezilor, Albert Stuivenberg.

Duelul celor mai bune aparari

Meciul dintre Romania si Olanda reprezinta duelul celor mai bune defensive de la turneul final. Neinvinse in cele sapte meciuri disputate de la inceputul preliminariilor, "tricolorii" si "batavii" au incasat doar 4, respectiv 3 goluri.

Cu 17 reusite, Romania are si una din cele mai bune ofensive de la Euro 2011, fiind depasita doar de Germania, care a inscris de 19 ori.

Sustinuti de Hagi

Juniorii lui Vasai vor fi sustinuti din tribuna de fostul mare international Gica Hagi. Acesta a ajuns joi la Belgrad si va asista atat la meciul cu Olanda, cat si la partida cu Germania programata in ultima etapa.

Cinci dintre fotbalistii nationalei Romaniei provin de la Academia lui Hagi: Serban (portar), Mitache (fundas), Putanu (fundas), Taru (mijlocas) si Paius (mijlocas).

Echipele probabile:

Romania: Branescu - Birau, Putanu, Schuller, Petresc - Rosu, Taru - Roman, Bumba, Filip - Himcinschi;

Rezerve: Misu, Mitache, Vastag, Buia, Serban, Paius, Neag;

Olanda: De Jong - Disveld, Kongolo, Rekik, Willems - Tonny, Ayoub, Ebecilio - De Bondt, Anass, Depay;

Rezerve: Chacon, Gravenberch, Haye, Van Overeem, Ake, Leeuwenburgh, Koch;

Arbitru: Liran Liany (Israel).

Clasamentul grupei B:

1.Olanda 3p (2-0)

2.Cehia 1p (1-1)

-.ROMANIA 1p (1-1)

4.Germania 0p (0-2)

Tot joi se va disputa si partida Germania - Cehia.

Meciurile din ultima etapa, Romania - Germania si Olanda - Cehia, sunt programate luni, 9 mai.

Intalnirea Romania - Olanda se va disputa cu incepere de la ora 20:30 si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi nu a reușit să se adapteze la echipele din Vestul Europei, Glasgow Rangers sau Alaves, astfel că este foarte aproape de un transfer la o nouă echipă. Mijlocașul român a evoluat...
Hagi "se alintă" după 5-1 cu CFR Cluj: "Mi-a crescut și mie credibilitatea"
Hagi "se alintă" după 5-1 cu CFR Cluj: "Mi-a crescut și mie credibilitatea"
Tehnicianul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat vineri seară, după meciul cu CFR Cluj, scor 5-1, că jucătoriii săi au făcut o partidă perfectă. ”Un meci perfect. Tot ce am...
#nationala Romaniei, #Romania Olanda Euro 2011, #Romania U17 Euro, #Gica Hagi , #stiri Nationala Romaniei