Romanii au castigat cu trei procente mai putin in luna august

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 19:12
1059 citiri
Romanii au castigat cu trei procente mai putin in luna august
Foto: INS

Salariul mediu net a scazut cu trei procente, in luna august, comparativ cu iulie, ajungand la valoarea de 1.348 de lei.

De asemenea, salariul mediu nominal brut a scazut cu 2,9 procente, pana la valoarea de 1.845 de lei, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari valori ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in industria de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (3.370 de lei), iar cele mai mici in industria de fabricare a articolelor de imbracaminte (786 de lei).

Cele mai mari scaderi ale salariilor nete medii, intre 7 - 10%, au fost in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, administratie publica si fabricarea produselor farmaceutice

De asemenea, au scazut cu 5 - 7% salariile din fabricarea produselor textile, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, fabricarea substantelor si a produselor chimice, invatamant, constructii metalice si produselor din metal.

In fabricarea articolelor de imbracaminte, tabacirea si finisarea pieilor, captarea, tratarea si distributia apei si alte activitati de servicii, salariile au scazut cu 4 - 5%.

In schimb, s-au inregistrat cresteri salariale cu 14% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului si cu 3 - 5% in industria metalurgica, activitati de editare, extractia minereurilor metalifere si fabricarea bauturilor.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#scadere salariu mediu net, #Institutul National Statistica , #stiri Nationala Romaniei