Romanii beau mai putina bere

Miercuri, 26 August 2009, ora 14:32
1291 citiri
Romanii beau mai putina bere

Asociatia "Berarii Romaniei" a anuntat miercuri ca in primul semestru al anului 2009 consumul de bere la nivel national a scazut cu 10%.

"Intreaga piata de bere a inregistrat o scadere de 10% a volumului total de vanzari, de la 9,9 milioane hectolitri inregistrati in primul semestru al anului 2008 la un volum estimat de 9 milioane hectolitri pentru aceeasi perioada a anului curent.

Aceasta situatie are loc pe fondul crizei economice generale, care a determinat o scadere a puterii de cumparare a romanilor si schimbari in obiceiurile de consum ale acestora", se arata in comunicatul asociatiei berarilor citat de Mediafax.

De asemenea, asociatia "Berarii Romaniei", cea mai mare organizatie de profil din Romania, anunta pentru primul semestru al anului 2009 un volum al vanzarilor membrilor sai de 8,3 milioane hectolitri de bere.

Concluzia studiului realizat de asociatia citata este ca desi romanii continua sa aprecieze berea, ei o consuma mai rar si in cantitati mai mici decat in anii anteriori.

La nivelul asociatiei, volumul din primul semestru insumeaza vanzarile celor cinci membri producatori de bere, respectiv Heineken Romania, InBev Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si URSUS Breweries.

In industria berii din Romania consumul este acoperit in proportie de 98% de productia interna.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#romani consum bere, #scadere consum bere, #consum bere Romania , #stiri Nationala Romaniei