Ziare.com

Romanii platesc prea multe rate

Luni, 22 Februarie 2010, ora 08:11

   

Romanii platesc prea multe rate
Datele Bancii Nationale arata ca romanii isi platesc din ce in ce mai greu ratele lunare la banci. Valoarea ratelor la banci a ajuns sa reprezinte 22,4% din venitul disponibil al populatiei in septembrie anul trecut, fata de circa 5% la sfarsitul lui 2004.

"Capacitatea populatiei de a-si acoperi serviciul datoriei a continuat sa se deterioreze, ceea ce poate conduce la majorarea ratei restantelor si in viitor", apreciaza Ion Dragulin, directorul Directiei de Stabilitate Financiara din Banca Nationala, pentru Ziarul Financiar.

Cu alte cuvinte, gradul ridicat de indatorare si ajustarea in continuare a veniturilor nu vor permite reluarea rapida a creditarii persoanelor fizice. Sperantele bancherilor indreptandu-se anul acesta spre acordarea de imprumuturi companiilor si spre cofinantarea de proiecte care beneficiaza de fonduri europene.

La sfarsitul anului trecut, restantele mai mari de 30 de zile ale persoanelor fizice ajungeau la 2,8 mld. lei (circa 675 mil. euro), fata de 981 mil. lei in decembrie 2008.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe segmentul creditului privat restantele depaseau 3,8%, fata de 1% in anul anterior, portofoliile fiind cele mai afectate pe segmentul creditelor de consum fara garantii si pe cel al cardurilor de credit.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1264 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii nu platesc prea multe rate.....

....ci comisioane si dobanzi. Doar trebuie sa-i ''ajutam'' si noi cumva pe moguli sa coboare vertiginos in iad. Dupa viata asta scurta si chinuita a lor, ii asteapta Scaraotchi sa-i tortureze si el putin........o vesnicie, doar atat. Ei, asta e, dragi romani, nu disperati. Viata scurta, vesnicie lunga. Iisus ii mangaie pe nefericiti si umiliti.

 

Fericirile lui IISUS HRISTOS

FERICITI CEI SARACI, CU DUHUL, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR.
FERICITI CEI CE PLANG, CA ACEIA SE VOR MANGAIA.
FERICITI CEI BLANZI, CA ACEIA VOR MOSTENI PAMANTUL.
FERICITI CEI CE FLAMANZESC SI INSETEAZA DE DREPTATE, CA ACEIA SE VOR SATURA.
FERICITI CEI MILOSTIVI, CA ACEIA SE VOR MILUI.
FERICITI CEI CURATI CU INIMA, CA ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU.
FERICITI FACATORII DE PACE, CA ACEIA FIII LUI DUMNEZEU SE VOR CHEMA.
FERICITI CEI PRIGONITI PENTRU DREPTATE, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR.
FERICITI VETI FI VOI CAND VA VOR OCARI SI VA VOR PRIGONI SI VOR ZICE TOT CUVANTUL RAU IMPOTRIVA VOASTRA, MINTIND PENTRU MINE.
BUCURATI-VA SI VA VESELITI, CA PLATA VOASTRA MULTA ESTE IN CERURI!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor