Ziare.com

Salariul mediu net a urcat in iunie pana la 1.379 lei

Marti, 04 August 2009, ora 10:55

   

Salariul mediu net a urcat in iunie pana la 1.379 lei
Castigul salarial mediu net din Romania a fost in luna iunie de 1.379 lei, iar castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.887 lei, ambele cu 1,7% mai mari decat cele din luna precedenta, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

"Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii, (3.935 lei), iar
cele mai mici in hoteluri si restaurante (777 lei)", se precizeaza in comunicatul INS.

La polul opus, cele mai mari scaderi ale castigului salarial mediu net in luna iunie 2009 fata de luna mai anul curent au fost inregistrate in activitati de servicii anexe extractiei (-12,1%).

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

In fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, transporturi terestre si transporturi prin conducte; fabricarea produselor din tutun; depozitare si activitati auxiliare pentru transport, transporturi pe apa; silvicultura si exploatare forestiera; pescuit si acvacultura, diminuarile castigurilor salariale au fost cuprinse intre 2 si 4%.

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,3%.

Indicele castigului salarial real, puterea de cumparare a romanilor, fata de aceeasi perioada a anului precedent a inregistrat o crestere cu 2,3%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

gogorita

Dupa Institutul National de statisatica, probabil nu mai suntem in criza inca din luna februarie.Datele aratate in articol sunt minciuni gogonate.Cum a crescut puterea de cumparare?Nu s-a facut nici o indexare anul acesta, s-au taiat sporuri in multe domenii, a intarziat plata salariilor sau chiar s-au redus, preturile au crescut, cel putin la alimente, ca numai alimente mai cumpara romanii si puterea de cumparare a crescut?Poate ca cei de la INS au visat frumos sau poate le-a dat vreun telefon Base sau Boc sa ne minta in fata cu datele statistice.Domnilor de la institutul National de statistica,nu va e rusine sa dati asemenea date publicitatii? Chiar ne luati de prosti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor