Sanctiuni istorice la FRF: 10 jucatori de viitor, exclusi de la nationala

Luni, 18 Iunie 2012, ora 18:44
4162 citiri
Sanctiuni istorice la FRF: 10 jucatori de viitor, exclusi de la nationala

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a dictat, luni, cele mai dure sanctiuni din istoria nationalelor de juniori si tineret.

10 componenti ai nationalei Under 19 au fost exclusi de la actiunile oricarei reprezentative timp de 6 luni, respectiv un an, pentru comportamentul necorespunzator avut in timpul Turului de Elita U19, desfasurat la Novi Sad in perioada 25-30 mai.

Intr-un raport detaliat inmanat FRF, Directorul Tehnic National, Marian Mihail, a dezvaluit cu lux de amanunte abaterile juniorilor in Serbia, fapte care au condus la rezultatele rusinoase ale nationalei Under 19.

Din raportul lui Mihail reiese ca "tricolorii" au fost lasati sa consume bauturi alcoolice, lucru interzis cu desavarsire la competitiile UEFA pentru juniori. In plus, o parte dintre acestia au fost n-au respectat programul de plimbare si au revenit la hotel in stare de ebrietate.

Cititi raportul complet catre FRF

Iata sanctiunile dictate de Comitetul Executiv:

1. Jucatorii Andrei Vastag, Ionut Putanu, Stefan Popescu, Cristian Gavra, Laurentiu Branescu, Alin Dobrosavlevici si Alexandru Ionita au fost suspendati timp de 1 an de la orice actiune a loturilor nationale.

2. Jucatorii Andrei Manole, Cristian Iancu si Alexandru Buzbuchi au fosr suspendati timp de 6 luni de la orice actiune a loturilor nationale.

3. Antrenorului Ovidiu Stanga, care a favorizat prin deciziile luate savarsirea acestor abateri disciplinare grave si nu a informat niciun membru al conducerii delegatiei in acest sens, nu i se va reinnoi contractul de munca cu FRF, scadent in luna august a.c.

4. Medicul Constantin Barsan si masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunostinta de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegatiei, au fost sanctionati cu avertisment scris si vor avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

5. Antrenorul coordonator, Stefan Iovan, care a dorit sa supervizeze intregul program stabilit, fara sa colaboreze cu toti membrii staff-ului administrativ si nu a reusit sa preintampine savarsirea acestor abateri disciplinare, a fost sanctionat cu avertisment scris si va avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

6. Directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, si managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sanctionati cu avertisment scris si cu reducerea diurnei cu 50% timp de sase luni.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...