Sassu, interimar la TVR; Popescu la CNA

Joi, 28 Iunie 2007, ora 15:15
1225 citiri
Sassu, interimar la TVR; Popescu la CNA

Parlamentul a decis, in sedinta comuna de joi, numirea ca interimari a lui Alexandru Sassu si Rasvan Popescu la conducerea Societatii Romane de Televiziune si, respectiv, a Consiliului National al Audiovizualului.

Senatul si Camera Deputatilor au adoptat, joi, in sedinta comuna, cu 239 de voturi "pentru", 27 de voturi "impotriva" si nici o abtinere, o hotarare prin care Alexandru Sassu este numit director general intermiar al TVR, pana la numirea unui sef al televiziunii, dar nu mai tarziu de 1 octombrie.

Parlamentarii au adoptat aceasta hotarare la propunerea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu. El a solicitat ca, pentru a nu se ajunge in situatia de miercuri, cand toate voturile au fost considerate nule, intrucat nu s-a intrunit cvorumul, Senatul si Camera Deputatilor sa adopte, joi, o hotarare prin care Alexandru Sassu, care a fost propus pentru a ocupa functia de presedinte al CA al SRTV, sa fie numit director general interimar pana la numirea unui nou sef al institutiei, dar nu mai tarziu de 1 octombrie.

Rasvan Popescu, a fost ales, tot joi, intr-o sedinta cu usile inchise, de catre colegii sai, presedinte al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), cu 6 voturi 'pentru' si 4 'impotriva', a declarat ca doreste sa fie un presedinte "colegial" al Consiliului.

El a fost validat in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului care a votat cu 239 de voturi "pentru", "niciun vot impotriva", dar numai pana la 1 octombrie. Rasvan Popescu va fi, astfel, presedinte interimar al Consiliului National al Audiovizualului.

Propunerea a fost facuta de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. El a motivat ca exista riscul ca numirile in functiile de presedinte al SRTV, presedinte CNA, si a membrilor in CA al SRTV sa fie invalidate, pentru a doua oara, dupa ce si miercuri votul pe aceste candidaturi a fost anulat din cauza absentei parlamentarilor.

Tinandu-se cont de aceste conditii, Parlamentul a elaborat o propunere de hotarare, prin care Rasvan Popescu, care a fost propus pentru sefia Consiliului, este numit, pe perioada verii, pana la 1 octombrie 2007, in functia de presedinte interimar al CNA.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...
Comentarii