Scrisoarea de adio a lui Cosmin Contra, la despartirea de echipa nationala

Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 10:01
3304 citiri
Scrisoarea de adio a lui Cosmin Contra, la despartirea de echipa nationala
Foto: frf.ro

Fostul selectioner Cosmin Contra a transmis o scrisoare de adio dupa ce contractul sau cu FRF a ajuns la final.

Contra le-a multumit suporterilor pentru sprijin si, in acelasi timp, si-a cerut si scuze pentru ratarea calificarii directe la EURO 2020.

Totodata, Contra a anuntat ca-l sustine pe Mirel Radoi in perspectiva barajului pentru EURO 2020.

Redam integral scrisoarea transmisa de Cosmin Contra:

Dragi suporteri ai tricolorilor,

Fie ca sustineti Romania din tribune ori din fata televizorului, din postura de jucatori, arbitri, conducatori de cluburi, jurnalisti sau colegi antrenori, mi-am dorit foarte mult sa va multumesc tuturor la capatul acestui mandat de selectioner.

Am trait o bucurie unica si o experienta incredibila pe banca echipei pe care am iubit-o si o voi iubi totdeauna. Am fost mandru sa primesc aceasta onoare de a reprezenta tara mea din cea mai importanta pozitie de antrenor, dupa anii in care am purtat cu daruire si emotie tricoul primei reprezentative. Va asigur ca am muncit cu tot sufletul, punand in slujba nationalei tot ce am invatat in cariera de jucator si antrenor, avand mereu doar visul performantei in minte si in inima.

Din pacate, rezultatele din teren nu au fost mereu asa cum mi-am dorit. Imi cer iertare pentru dezamagirea pe care am produs-o celor care isi doreau mai mult, pentru greselile pe care le-am facut si pentru ca nu am putut sa transform dragostea mea pentru echipa nationala in rezultate pe masura ei.

Am ales sa va scriu acum, dupa ce Romania are deja un nou selectioner, pentru ca abia acum simt ca acest mandat se incheie, cand nationala paseste pe un drum in care eu cred. Cu oameni pe banca, in locul meu si al staff-ului meu, pe care ii pretuiesc si ii voi ajuta neconditionat.

La finalul acestei etape, multumesc Federatiei Romane de Fotbal pentru increderea oferita pe toata durata mandatului meu si pentru sprijinul pe care l-am simtit zi de zi. Mai mult decat atat, FRF mi-a oferit o echipa de profesionisti care a trait si a muncit alaturi de mine, 100% dedicati nationalei. Le multumesc fiecaruia dintre ei, membri ai unei echipe extraordinare.

Am invatat enorm si am capatat, in acelasi timp, prieteni caliti alaturi de mine prin focurile unei presiuni incredibile. In toata cariera mea viitoare, voi purta cu mine imaginile miilor de copii care au cantat imnul pentru Romania pe stadion, sacrificiile jucatorilor care au inteles sa dea totul pentru tricoul pe care il poarta si gandul ca am putut contribui la o schimbare de generatie pentru viitorul mai bun al fotbalului romanesc.

Echipa nationala apartine tuturor romanilor si ea trebuie sustinuta neconditionat. Eu asa voi face totdeauna.

De acolo, din banda dreapta a terenului, dupa o cursa fara teama, asa cum v-am obisnuit, am trecut pe banca selectionerului. Acum, cand ma ridic de pe banca aceasta spre un alt viitor, inteleg de fapt ca aceste curse ale mele nu se vor opri niciodata.

Merg mai departe, cu mana la inima, pentru Romania!

Va multumesc si va imbratisez,

Cosmin Contra

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cosmin Contra nationala Romaniei , #stiri Nationala Romaniei