Scrisoarea publica trimisa de Bogdan Stancu dupa ce s-a retras din nationala Romaniei

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 22:01
4899 citiri
Scrisoarea publica trimisa de Bogdan Stancu dupa ce s-a retras din nationala Romaniei
Foto: frf.ro

Atacantul formatiei turce Bursaspor, Bogdan Stancu, a decis sa puna capat carierei internationale de la prima reprezentativa a Romaniei.

Jucatorul a transmis miercuri o scrisoare deschisa Federatiei in care isi explica decizia, subliniind ca doreste sa acorde mai multa timp familiei sale si clubului la care evolueaza in prezent.

''Cu un profund sentiment de regret doresc sa anunt, prin aceasta scrisoare deschisa, retragerea mea de la Echipa Nationala a Romaniei. Recunosc, nu mi-a fost usor sa iau aceasta decizie, dar am considerat ca a venit momentul sa ma concentrez mai mult asupra carierei de jucator al clubului cu care am contract in prezent si, mai ales, sa acord mai mult timp familiei mele.

Doresc, desigur, sa multumesc din tot sufletul tuturor celor care au fost alaturi de mine in perioada in care am facut parte din Echipa Nationala a Romaniei. Multumirile mele sunt adresate, in egala masura, Federatiei Romane de Fotbal, staff-ului tehnic, antrenorilor, cat si colegilor de echipa. Voi continua sa fiu cu sufletul alaturi de colegii mei si de tot ce inseamna echipa reprezentativa a Romaniei'', a scris Stancu.

Selectionerul Cosmin Contra a mentionat, la randul sau, ca retragerea lui Bogdan Stancu este o pierdere pentru lotul tricolorilor.

"Bogdan este o pierdere importanta pentru echipa nationala. Ii multumim pentru tot ce a reusit in tricoul nationalei. Am avut o discutie cu el in cantonamentul din Antalya al echipei lui de club la care a participat si antrenorul sau, Paul Le Guen, in care am incercat sa-l convingem sa se razgandeasca. Ii dorim succes pe mai departe la echipa sa de club!", a aratat Contra.

Stancu, 30 de ani, a strans 52 de selectii pentru tricolori, el reusind sa marcheze de 14 ori. Si-a inceput cariera la lot in anul 2010, debutul sau fiind intr-un meci contra Turciei, pe 11 august 2010. Ultima partida a sa in tricoul echipei nationale a fost consemnata impotriva nationalei Muntenegrului, pe 4 septembrie 2017, in preliminariile Campionatului Mondial din Rusia.

El a fost autorul celor doua goluri ale nationalei Romaniei la EURO 2016, ambele din penalty, in partidele cu Franta si Elvetia.

In Romania, Bogdan Stancu a evoluat pentru Dacia Mioveni, FC Arges Pitesti, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti, iar in afara tarii pentru Galatasaray, Orduspor, Genclerbirligi.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#retragere Bogdan Stancu nationala Romaniei , #stiri Nationala Romaniei