Sefa demisa a Loteriei cere despagubiri de peste 20.000 de euro

Marti, 17 Februarie 2009, ora 14:58
5419 citiri
Sefa demisa a Loteriei cere despagubiri de peste 20.000 de euro

Liliana Minca, fostul presedinte al Loteriei Nationale Romane, a declarat ca va primi despagubiri de la Loteria Nationala suma totala a salariilor pe care trebuia sa le incaseze pana la data de 17.03.2010, pana cand era incheiat contractul intre ea si Loteria Nationala, adica peste 20.000 de euro.

Liliana Minca a declarat pentru Ziare.com ca revocarea ei din functie este o decizie corecta si atat timp cat va fi despagubita in mod corect, cum prevede legea, nu va actiona institutia in judecata.

"Nu consider demisia mea o decizie nedreapta, a fost hotararea Adunarii Generale si s-au invocat motive neimputabile mie. Voi primi despagubiri, adica salariul pe care trebuia sa il iau pana in 2010 cand am semnat contractul. Atata timp cat vor fi respectate clauzele din contract nu voi actiona pe nimeni in judecata.

Astfel ca valoarea despagubirilor pe care le voi primi va fi stabilita de membrii consiliului de administratie conform art.14 din contractul de mandat privind administrarea Companiei Nationale "Loteria Romana" si obiectivele si criteriile de performanta stabilite in activitatea de administrare", a mai declarat aceasta.

De asemenea, Liliana Minca a declarat pentru Ziare.com ca nu s-a gandit niciodata sa se inscrie in PD-L ca sa isi patreze functia pentru ca "functiile vin si pleaca", iar "PC este singurul partid care o reprezinta".

"Nu m-am gandit niciodata sa ma inscriu in PD-L. Sunt vicepresedinte la PC si este singurul partid care ma reprezinta ca si persoanele si colegii mei de acolo. Nu o sa oscilez niciodata de la un partid la altul pentru ca functiile vin si pleaca, nu suntem sudati pe scaune. Si dupa raportul activitatii mele o arata am avut performante si sunt sigura ca voi putea ocupa oricand o alta functie in alta institutie", a mai declarat aceasta.

Printre altele nu e ezitat sa isi laude "adversarul" precizand ca are incredere in capacitatile lui. "Miercuri voi organiza o conferinta de presa de predare si preluare de mandat si il respect pe domnul presedinte Benea. Sunt convinsa ca va scrie o pagina de istorie la Loteria Nationala", a mai precizat aceasta.

Seres: Demiterea Lilianei Minca are iz politic

Codrut Seres, presedintele Consiliului Executiv al PC, a declarat marti ca demiterea Lilianei Minca de la conducerea Loteriei Nationale are iz politic si probabil isi putea pastra functia daca se inscris in PD-L.

"Demiterea doamnei Liliana Minca are iz politic, este o decizie politica avand in vedere ca in locul ei a fost numit un membru PD-L. Decizia nu a fost bazata pe abilitatile manageriale ale doamnei Liliana Minca", a declarat pentru Ziare.com Codrut Seres.

Politicianul a mentionat ca functia nu trebuia sa revina unui partid sau altul din coalitia guvernemantela, dar este clar ca este o decizie politica.

"Doamna Liliana Minca poate isi pastra functia daca se inscris in PD-L, dar acum nu mai exista cale de introacere, nu mai are niciun rost", a mai precizat acesta.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Liliana Minca demisie, #Loteria Nationala, #despagubiri salariu, #Codrut Seres , #stiri Nationala Romaniei