Selectionerul Romaniei spune lucruri trasnite

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 23 August 2018, ora 07:51
8324 citiri
Selectionerul Romaniei spune lucruri trasnite

Selectionerul Romaniei a declarat recent ca se gandeste sa il propuna pe francezul Gnohere, de la FCSB, pentru naturalizare, el dorind sa il poata folosi la echipa nationala. In mod normal, ar fi un lucru bun, insa in acest caz specific vorbim despre o gafa de proportii.

Atunci cand vorbim despre naturalizare, procesul prin care un fotbalist strain primeste cetatenia si poate fi utilizat apoi in nationala tarii "adoptive", vorbim despre jucatori mult peste medie, fotbalisti care ar aduce un plus evident si imediat.

Ori despre Gnohere se pot spune multe lucruri, dar nu ca este, de departe, cel mai bun atacant din Liga 1. De fapt, campionatul nostru intern este la un nivel atat de slab incat fiecare "specialist" ce apare pe la vreun post TV de profil are favoritul sau. Iar asta se intampla nu neaparat pentru ca expertii acestia sunt subiectivi, ci pentru ca fotbalistii din Liga 1 sunt cam toti o apa si-un pamant.

De aceea e un risc urias sa vii si sa spui ca un strain, care are intr-adevar cifre bune, ar trebui naturalizat pentru ca este mai bun ca alti cinci-sase atacanti romani care steapta convocarile e un risc enorm.

Apoi, sa nu uitam ca Gnohere are 30 de ani, in februarie, atunci cand ar putea fi gata actele si el ar primit cetatenia, va implini 31. Cum sa naturalizezi un jucator de 31 de ani si ce anume speri sa obtii cu asta? Asa cum aratat, francezul nu e cel mai bun atacant din Romania, nu e varful pe care toata lumea il vede cel mai bun si care iti garanteaza titluri si calificari. E un atacant decent, bun, asa cum mai gasesti pe la noi, romani sau straini. E putin peste nivelul extrem de jos al campionatului, asa cum mai sunt si altii.

In fine, nu trebuie sa trecem peste situatia sa. In urma cu nici o luna, Gnohere era langa Alibec pe lista jucatorilor ce urmau sa fie vanduti. Numai incompetenta celor de la club, care si-au imaginat ca ii pot folosi pe Coman si Tanase in avanposturi, a facut ca francezul sa fie "salvat", dar situatia este una conjuncturala. Daca Becali va pune ochii pe vreun alt atacant, Gnohere va fi istorie si-l vom vedea probabil prin tarile arabe.

Sigur ca selectionerul Contra are experienta in convocarea pensionarilor din Golf, vezi cazul lui Dragos Grigore si, mai nou, pe cel al lui Budescu, dar sa aduci in nationala un strain de 31 de ani care mai joaca pe la Al-nu-stiu-cum ar fi totusi prea mult.

Atunci care e miza? De ce vorbeste Contra despre naturalizare?

In opinia mea, este primul pas spre gasirea scuzelor pentru un eventual esec din Nations Cup. Romania a mers neasteptat de bine avandu-l pe Contra pe banca, atat ca rezultate, cat si ca joc. Avem un plus destul de evident fata de era Daum. Numai ca, cu o baza de selectie tot mai mica si, mai ales, cu fotbalisti romani atat de suficienti incat se retrag la figurat din activitate dupa primul transfer cat de cat important, este greu sa obtii rezultate pe termen lung.

Asa ca selectionerul face un joc dublu aici. Mai intai, le transmite celor pasibili de convocari ca are si alte optiuni si ca ar trebui sa aiba mintea la fotbal daca vor sa ajunga la nationala. Apoi, ne transmite noua, celorlalti, ca e atat de lipsit de optiuni in privinta lotului incat ar miza si pe un strain batran si decent pentru a rezolva criza.

Totusi, acest joc ar putea sa il coste pentru ca, daca intr-adevar nu va avea rezultate, fotbalistii romani i-ar putea transmite simplu sa apeleze la straini, in timp ce microbisti il vor intreba de ce nu a facut-o, de ce nu l-a luat pe Gnohere la nationala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Contra Gnohere nationala Romania, #Gnohere naturalizat Romania, #Gnohere nationala Romania , #stiri Nationala Romaniei