Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Serviciile romane de informatii, chemate la raport in Parlament

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 12:32
902 citiri
Serviciile romane de informatii, chemate la raport in Parlament

Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat miercuri ca membrii Comisiilor de control asupra SRI, SIE si cei ai Comisiilor de Aparare discuta, la aceasta ora, cu reprezentantii celor doua servicii de informatii despre pachetul de legi privind securitatea nationala.

In urma cu o luna, presedintele Comisiei pentru controlul activitatii SRI, Cezar Preda, a declarat, dupa o intrevedere cu directorul SRI George Maior, ca pachetul de legi privind siguranta nationala va ajunge in cel mai scurt timp in plenul Parlamentului.

"Principalul obiectiv al Comisiei este sa contribuie la elaborarea pachetului de legi privind siguranta nationala, pentru ca si componenta Serviciului Roman de Informatii este importanta in acest pachet de legi. Ofiterul de informatie trebuie sa aiba statutul sau", a spus Preda.

Cezar Preda a precizat ca motivul pentru care acest pachet de legi a stat in dezbaterea si analiza comisiilor din Parlament timp de patru ani a fost ca nu a existat vointa politica.

Legile securitatii nationale sunt blocate la comisiile de resort din Senat.

Secretarul Comisiei de aparare a Senatului, Mircea Marius Banias, a declarat, pe 17 martie, ca in doua saptamani va fi dezbatut proiectul legilor comasate de siguranta nationala si cea privind activitatea de informatii, contrainformatii si de securitate, in urma unei solicitari a CSAT.

Potrivit lui Banias, in cursul sedintei din 17 martie a Comisiei s-a parcurs proiectul de comasare al legii sigurantei nationale cu cea privind activitatea de informatii, contrainformatii si de securitate impreuna cu reprezentanti ai SRI, ai SIE, ai SPP, ai Ministerului Apararii si ai MAI. Senatorul PDL a precizat ca, inca din legislatura trecuta, CSAT a solicitat Comisiei anterioare comasarea celor doua proiecte de legi.

"S-a intamplat acest lucru, insa mai sunt mici inadvertente, diferende intre punctele de vedere ale institutiilor implicate si am solicitat armonizarea acestor puncte de vedere. Peste doua saptamani urmeaza sa ne intalnim din nou in Comisie, sa dezbatam proiectul comasat", a precizat el.

"Urmeaza ca toti reprezentantii serviciilor si institutiilor interesate implicate in aceasta lege sa se intalneasca in cursul saptamanii viitoare, sa-si reformuleze punctul de vedere, dupa care vor reveni in comisie. Am stabilit ca ne vom reintalni peste doua saptamani", a explicat Banias.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#comisii aparare, #discuta reprezentantii, #seriviciilor informatii , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Va dati seama ce specimene sunt capetele astea de organe din serviciile secrete!!!