Ziare.com

Taxa verde pentru autoturismele romanesti

de Irina Olteanu
Vineri, 14 Septembrie 2007, ora 14:09

   

Taxa verde pentru autoturismele romanesti
In Romania ar putea fi introdusa o noua taxa verde pentru autoturisme, a anuntat, vineri, la Alba Iulia, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Marius Popa.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul ar putea fi silit sa scoata actuala taxa de prima inmatriculare, iar in aceasta situatie ar putea veni cu o taxa strict pentru mediu, care sa acopere costurile unui program national de colectare a deseurilor rezultate de la autoturisme.

"In tara intra tot mai multe masini vechi. Ori aceste masini vechi vor produce niste deseuri. Exista posibilitatea de a introduce o taxa strict pe mediu pentru rezolvarea acestor probleme a deseurilor din masini. Propuneam o taxa care sa fie egala pentru toata lumea, si pentru producatori si pentru importatori, o taxa care sa faciliteze sau sa subventioneze aceasta activitate de colectare a deseurilor provenite de la masini", a spus Popa.

Comisarul a adaugat ca o taxa similara exista in anumite tari europene si va ajuta Romania sa-si puna la punct procedura de colectare a deseurilor provenite de la autoturisme.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Popa a spus ca taxa va fi inclusa in pretul autoturismelor, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele vechi importate, insa va avea o valoare relativ mica. Potrivit sursei citate, in cazul unei masini de 12.000 de euro taxa ar putea fi de 50-100 de euro.

Comisarul general al GNM a mai spus ca taxa verde pentru autoturisme ar putea fi introdusa pe un termen limitat pana cand in Romania va fi pusa la punct activitatea de colectare a deseurilor din masini.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2055 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dece subventioare ?

Eu credeam ca strangerea de deseuri metalice se plateste singura. lumea se lupta sa duca cat mai multe metale la centrele de achizitionare. Ba chiar le fura sa scoata bani. Dece trebuie subventionata aceasta industrie ?

 

TREBUIE INTERZISE TOTAL...

MONTAREA "BOMBELOR DE APARTAMENT"! IATA DE CE:

Sa revenim la ce ne doare pe noi... Am scris aceste randuri cu alte ocazii... dar e clar ca nimeni nu a bagat la cap... poate imaginile de apocalipsa actuale ii va trezi definitiv! Legile trebuie schimbate si inasprite pana la siguranta maxima!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Trebuie interzisa complet montarea in continuare de centrale "economice" proprii in blocuri de apartamente neprevazute cu spatii speciale cu suprafata vitrala mare. Adica in majoritatea blocurilor in Romana!

"Argumentele vanzatorilor toate neverificabile, suna uluitor de exact cu publicitatea falsa facuta bombelor.

Majoritatea "argumenteaza stiintific" dupa... ce "au auzit de la altii" sau "au vazut in prospect"! Apoi profesionalismul si intransigenta intalatorilor in Romania il cunoastem si li s-a dus vestea pe glob de ordonati si corecti!

Dar, deoarece acum suntem in Europa aceste miselii publicitare pot fi atacate in justitie. La fel comerciantii, instalatorii si verificatorii acestor bombe cu ceas!

Multimea "de protectii automatizate" se refera doar la presiunea gazului... nu la eventualitatea ca O SINGURA PLACA, CU UN SISTEM ELECTRONIC SI O ALIMENTARE O IA RAZNA cum se intampla atat de des exact dupa ce ies din garantie.

Cand doar O piesa nu mai e buna sau UN singur contact rateaza... totul se duce de rapa.

Sistemele de siguranta trebuie sa fie INDEPENDENTE, alimentate cu surse fiabile SEPARATE, toate cu semnalizare INDEPENDENTA.

Acest lucru se numeste redundanta. Adica cand unul nu mai functioneaza se semnalizeaza avaria, DAR celelalte raman active si functionale!

Toti posesorii de asemenea bombe amorsate trebuie obligati prin lege sa-si monteze 3 detectoare INDEPENDENTE, alimentate cu surse fiabile SEPARATE, toate cu semnalizare INDEPENDENTA.

1. de gaz
2. de mono-oxid de carbon
3. de bi-oxid de carbon
4. eventual unul per etaj de fum

Toate aceste detectoare trebuie sa fie verificate anual de firme cu specialisti calificati serios, nu de propietarii paraleli cu tehnica.

Montajul "bombelor" a fost facut in general, in incaperi inchise extrem de ermetic, cu nelipsitul termopan de impresionat mahalaua!
Suprafata vitrala fiind mica se mareste proportional pericolul de vatamare in caz de explozie, concentratia de gaz fiind mai mare.

Montajul trebuie aprobat doar in incaperi cu aerisiri permanente si suprafete vitralii mari de cel putin 5 metri patrati, nu un gemulet de camara! Astfel in caz de explozie geamurile vor crapa, nu organele interne ale locatarilor. Deci ele pot fi montate doar in balcoane deschise sau in cele neinchise cu termopan!

Debitul de gaz a fost suplimentat prin noi istalatii cu tevi groase cu debit mare montate alandala pe coridoare nefiind securizate. Coridoarele si casa scarii pe unde trec aceste conducte groase trebuie sa fie dotate la fel cu minimum 3 detectoare, din 3 in 3 etaje! Costul acestor detectoare trebuie suportat tot de posesorii centralelor de apartament nu de ceilalti co-propietari!

Pe un alt forum un tupeist a emanat: "daca vrei sa ma convingi ca te pricepi scrie-mi unde s-a produs vre-un accident, in Romania, cauzat unei centrale termice care a fost "montata corect" si cu verificarile tehnice la zi ?"

Pai tocmai aici e chichita avocateasca ce il "scoate" de la plata pagubelor si pensiilor supravietuitorilor in viitoarele explozii... Deoarece "marea majoritate" sunt vandute de firme acoperite de mari guvernanti snapani, montate de calificati peste noapte snapani si verificate din an in pasti... tot de alti snapani! Totul fiind "asigurat" de avocati...(puneti epitetele ce credeti ca se potrivesc).

In rest, totu-i perfect si in Romania tot mortu-i de vina...

In legatura cu "eterna eficienta a serpentinei"... pe toti mincinosii ii paste premiul Nobel pentru: "Procedeu original de incalzirea a apei de robinet fara depuneri"!!!

Cei ce mai au dubii, sa ia un litru de apa sa-l incalzeasca cat mai brusc, sub 3 secunde ca in serpentina din "centrala cu eficienta nemuritoare"! Repetati de 100 de ori de ex intr-un ceainic! Ce s-a depus pe pe fundul vasului "nu exista" conform "academicienilor" priceputi ce vand aceste bombe in timp!

Ei bine, depunerile alea au o insusire nostima: IZOLEAZA EXTREM DE BINE... Serpentina neputand fi curatata, randamentul centralei scade drastic dupa 3 ani.

Intrebati la prima centrala termica de cartier de ce se face revizie o data la 3 ani si de ce se schimba serpentinele?!?! Nu au ce face cu banii? Sau ca nu exista alta solutie decat schimbarea lor?

In caz de explozie... care decizie avocateasca va place mai mult:

a. "nu a fost montata corect" de x care nu mai exista ca firma sau nu mai lucreaza in domeniu...
b. "nu a fost verificata la timp" (de aceiasi "competenti")
c. pur si simplu ghinion! romanescul mortu-i de vina!

Puneti mana pe hoti pana nu dispar in ceata si se reprofileaza pe alte hotii acoperite guvernamental de incompetenti sau profitand de cointeresarea materiala a celor ce ar trebui sa interzica montarea acestor bombe in blocuri. Recuperati ceva din bani... ei trebuie sa plateasca pentru toate cele 3 - 4 detectoare. Ei stiau foarte bine bine ca detectoarele trebuie montate ca in vest pentru protejarea vietilor voastre! Dar costul centralei mai urca cu 300 - 400 de euro, plus montat plus verificari anuale cu nervi si timp pierdut... si nu va mai pacalea asa usor!

In caz de explozie a unei incaperi cat bucataria sau apartamentul! plin cu gaz... nu numai ocupantii apartamentului sau etajului sunt ucisi de suflu... Se produc deasemenea distrugeri structurale, ce nu pot fi remediate decat prin demolarea blocului!

Presupunand ca supravietuiti unui asemenea accident, care se va intampla cu atat mai curand cu cat aceste centrale ies din garantie dupa 1-3 ani... Va convine ca propietatea dumneavoastra sa fie condamnata de a fi distrusa si sa va gasiti in mijlocul drumului in camasa? Cu o eventuala interdictie totala de a mai intra si a va salva cateva amintiri din cauza pericolului prabusirii?

Apoi sa sa asteptati demolarea. Intre timp unde veti locui? Toate amintirile din apartament cine le va plati? De la cine o sa va mai rascumparati bunurile neasigurabile, avand in vedere ca preafericitii posesori de bombe vor fi pulverizati pe toti peretii?

Si apropo de pereti! Caldura ce o folosesc ei de la voi... cand isi inchid cu "economie" instalatia 9-10 ore cat timp sunt la servici... cine o plateste? Mai faceti un experiment: intr-un apartament neincalzit pune-ti mana iarna pe un zid exterior si pe un zid catre un apartament vecin incalzit... Diferenta substantiala se numeste caldura radiata prin perete si e platita de... vecin! Majoritatea posesorilor de centrale proprii "economisesc" aceasta diferenta pe banii celor ce nu au centrale si se incalzesc cu tevile de la centrale clasice ce nu se inchid... dar se platesc!

Oricum cresterea pretului gazelor (fiti siguri ca va mai creste si pe viitor) face ca, costul incalzirii cu asemenea centrale nerentabile sa devina prohibitiv.

Re-tehnolo centraleleor de cartier cu instalatii moderne si eficiente, izolarea moderna si eficienta tevilor prin care circula agentul termic si izolarea pe exterior a blocurilor asta e singura solutie normala si intr-adevar ieftina si ecologica!

Amanarea acestor solutii reale folosite in vest, a fost in mod deliberat amanata de autoritati la presiunea celor ce vor sa vanda in continuare bombele ineficiente.

Mereu se spune ca sunt din Germania, Franta, Spania, Italia... dar ia intrebati daca sunt folosite in blocuri neprevazute pentru centrale proprii sau sunt interzise?

Majoritatea propietarilor din bloc trebuie sa ceara interzicerea totala a montarii lor in blocuri si demontarea celor existente in rastimp de maximum 2 ani! Cei ce le vor sa se mute la case si sa-si puna 2 ca sa explodeze stereo!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Copiii aceia puteau fi in viata daca adultii nu erau atat de inconstienti, incompetenti, nepasatori si iresponsabili!

O alta excrocherie intretinuta de stat este "schimbarea instalatiilor de gaz interioare ce au trecut de 20 de ani"... firmele apartinatoare angajatilor de varf de la distigazul local, fac mereu lucrari de mantuiala, caci doar ei se "autoverifica"! "Schimbarile" inpuse fiind doar o sursa de venit sigur pentru mafioti. Prima data vine un "verificator" ce gaseste "un pericol eminent" si inchide gazul de la caminul de la intrare. Astfel asociatiile de locatari sunt fortate sa schimbe complet instalatia in regim de urgenta, deoarece nimeni nu poate sta fara gaz mai ales iarna. Tevile noi sunt de o calitate mult inferioara celor vechi.

Dar instalatiile de aducere a gazului de cate ori au fost schimbate tovarasi? Alea care sunt afara in intemperii continue!

Deci in 2006 au fost 168 de explozii si in 2007 pana acum 88!

O lege dura si verificabila de cel putin 2 organisme independente de mafia distributiei deegaz si centrale de apartament trebuie neaparat instituita! Deoarece vine iarna, prioritatea unei astfel de legi trebuie sa fie maxima pentru guvern!

CERETI INSISTENT ACEST LUCRU!

 

catre ecoLogic

Domnule esti in totala eroare, si iata de ce: bombele care spui ca pot exploda in orice moment nu vor sa explodeze ale **** deloc. Probabil ca facand parte dintre profitorii GAURII NEGRE a economiei romanesti doresti ca sa dispara cu orice pret cei care au optat pentru eliberarea de sclavia caloriferului centralizat pentruca acestia prin oferta mai ieftina va impiedica pe voi sa mariti cum vreti pretul gigacaloriei. Daca esti, probabil inginerule, atat de destept te invit la o discutie publica pe tema incalzirii din blocurile romanilor care au fost condamnati si de unul ca tine la incalzirea centralizata de tip comunist, ineficienta si deci scumpa , numai si numai pentru prosperitatea voastra. V-ati tras legi de tip mafiot care sfideaza economia de piata unde exista concurenta, stipuland MONPOLUL termoficarii centralizate(consiliul concurentei de ce tace?).Romanii ar tebui sa se trezeasca si sa-si monteze in masa centrale de bloc sau de apartament pentu confortul pe care-l merita dupa frigul pe care l-au indurat.Apropo stii cat costa gigacaloria la o "bomba"? Un molion fata de 3(TREI) la voi.

Romania - devine o jena politica acuta

Mai nou toti politrucii isi dau in petec cu mai stiu eu ce solutii geniale de ecologizare economica pe seama amaratilor de contribuabili.
De ce oare nu este echitabil croita aceasta contributie din mai toate sferele ce produc ori ...vor produce deseuri?
De exemplu, de ce sa nu puna taxe de compensare "ecologica" si pe tarifele frizerilor, a celor ce produc ambalaje si de ce nu pe a tuturor celor care fabrica produse proaste care oricum ajung mai repede la gunoi decat o masina pe care romanul de rand o exploateaza pana ii sar toate suruburile din loc. Oare cat de mult mai trebuie sa indure acest popor umilinta de a fi Roman?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor