Totul despre Muntenegru - Romania. Cum pot castiga tricolorii grupa din Liga Natiunilor

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 15:10
6038 citiri
Totul despre Muntenegru - Romania. Cum pot castiga tricolorii grupa din Liga Natiunilor
Foto: FRF

Romania incheie meciurile din prima editie a Ligii Natiunilor in deplasare, la Podgorica, impotriva Muntenegrului, echipa contra careia am evoluat si in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia din acest an.

Meciul este unul cu miza importanta pentru tricolori, care ar putea incheia grupa pe prima pozitie si astfel ar promova in Seria B, iar la tragerea la sorti pentru Euro 2020, programata pe 2 decembrie la Dublin, s-ar afla in urna a treia valorica, scrie site-ul oficial al FRF.

Iata cateva dintre cele mai importante informatii despre meciul din aceasta seara, de la Podgorica:

Televizare: Meciul incepe la ora 21:45 (ora Romaniei) si va fi transmis in direct la PRO TV. De asemenea, jocul va putea fi urmarit, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com.

Arbitru: Partida va fi condusa de o brigada din Germania. La "centru" se va afla Felix Zwayer, care va fi ajutat de asistentii Thorsten Schiffner si Marco Achmuller. Arbitri aditionali au fost desemnati Tobias Stieler si Sascha Stegemann, in timp ce al patrulea oficial va fi Christian Gittelmann. Zwayer a mai arbitrat un singur joc din Liga Natiunilor, partida dintre Italia si Polonia, incheiata la egalitate, 1-1.

Palmares: Pana in acest moment, Romania si Muntenegru s-au intalnit de patru ori in istorie, trei partide fiind oficiale si una amicala. Tricolorii au o victorie, in 2008, la Bucuresti, intr-o partida de verificare. Atunci, scorul a fost 4-0. Cele doua formatii s-au intalnit si in preliminariile pentru Mondialul din acest an, a fost 1-1 la Cluj-Napoca si 1-0 pentru Muntenegru la Podgorica. In grupa de Liga Natiunilor, Romania a remizat cu Muntenegru, 0-0, la Ploiesti, intr-un meci disputat fara spectatori.

Calcule: Pentru a castige grupa din Liga Natiunilor, reprezentativa noastra trebuie sa invinga neaparat Muntenegru, in timp ce Serbia, liderul actual, cu 11 puncte, nu trebuie sa castige contra Lituaniei, pe teren propriu. Cu un rezultat de egalitate la Belgrad si o victorie a tricolorilor la Podgorica, Romania si Serbia s-ar afla la egaalitate, fiecare cu 12 puncte, iar criteriul de departajare ar fi cel al meciurilor directe, unde echipa noastra are avantaj, dupa ce a obtinut o remiza cu goluri in deplasare, 2-2, in timp ce meciul de la Bucuresti s-a terminat, 0-0. Astfel, tricolorii ar obtine promovarea in Liga B in Liga Natiunilor si s-ar afla si in urna a treia la tragerea la sorti pentru preliminariile Euro 2020.

Un rezultat de egalitate doar ar asigura locul secund. Meciul are o miza importanta si pentru nationala din Muntenegru, care, in cazul unui esec, ar retrograda in Seria D a Ligii Natiunilor.

Lotul adversarilor: Din componenta echipei Muntenegrului fac parte si doi fotbalisti care activeaza in Liga 1 din Romania. Este vorba despre fundasii Risto Radunovic (Astra) si Nemanja Mijuskovic (Hermannstadt) . Lipsesc insa vedetele echipei Stefan Savic (de la Atletico Madrid) si Stefan Jovetic (de la AS Monaco).

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Muntenegru Romania Liga Natiunilor, #Muntenegru Romania calcule calificare, #Muntenegru Romania televizare , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Totul despre Muntenegru - Romania. Cum pot castiga tricolorii grupa
Poza Bill_Gates
Bill_Gates
rank 5
Nu Podgorica, ci Pristina !