Un oficial UEFA prezinta motivul pentru care Daum nu are rezultate in Romania

Luni, 27 Martie 2017, ora 19:05
14374 citiri
Un oficial UEFA prezinta motivul pentru care Daum nu are rezultate in Romania

Un oficial UEFA ofera o explicatie pentru rezultatele slabe inregistrate de nationala Romaniei de cand Christoph Daum a fost numit selectioner, in vara anului trecut.

Seful Comisiei Tehnice de la UEFA, Ionut Lupescu, sustine ca tehnicianul neamt a ajuns in Romania intr-un context nefericit.

"Eu am spus ca nu a fost pregatit cum trebuie contextul in care a venit Christoph in Romania. Eu am spus ca a venit intr-o perioada in care fotbalul romanesc nu era la cel mai inalt nivel, in special dupa Euro, cand echipa era foarte mult criticata", a spus Lupescu la Digi Sport.

"Federatia nu a reusit sa pregateasca terenul. Pentru prima data, in istoria de peste 100 de ani, ai un antrenor strain. Asta inseamna ca automat, pe undeva, indirect, dai in toti antrenorii din Romania, in scoala ta de antrenori. Este un caz destul de sensibil. A venit Christoph, s-a trezit intr-un mare scandal. Tot acest context cred ca a fost nefavorabil", a continuat acesta.

Lupescu considera ca Daum e un antrenor bun, doar ca este o mare diferenta intre a pregati o nationala si o echipa de club. De asemenea, oficialul UEFA ii reproseaza lui Daum ca n-a reusit sa impuna un stil de joc.

"Christoph este un baiat bun, un antrenor bun, dar una e sa fii selectioner si una este sa fii antrenor la club. Aici trebuie sa mai prinda experienta. Nu a gasit nicio formula in aceste cinci meciuri. ocul nu-mi inspira faptul ca am putea sa luam punctele necesare in meciurile urmatoare", a conchis Lupescu.

Rezultatele inregistrate in meciurile oficiale de nationala Romaniei cu Daum pe banca:

1-1 cu Muntenegru

5-0 cu Armenia

0-0 cu Kazahstan

0-3 cu Polonia

0-0 cu Danemarca

Romania si Danemarca, remiza alba care ne indeparteaza de Mondiale

In urma acestui rezultat, Romania a coborat pe locul 4 in clasamentul Grupei E din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, cu doar 6 puncte acumulate in 5 partide.

Contractul lui Christoph Daum cu nationala Romaniei expira la sfarsitul acestor preliminarii.

I.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Christoph Daum selectioner Romania, #Ionut Lupescu despre Daum , #stiri Nationala Romaniei