Vezi cum se poate califica nationala de handbal a Romaniei in grupa principala

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 12:55
3244 citiri
Vezi cum se poate califica nationala de handbal a Romaniei in grupa principala

Meciul cu Serbia, de sambata, a devenit decisiv pentru calificarea nationalei de handbal feminin in grupa principala la Campionatele Europene care se desfasoara in Danemarca si Norvegia. Echipa pregatita de Radu Voina, care a batut Spania cu 30-26 si a pierdut cu Danemarca, scor 22-25, poate chiar sa rateze calificarea in cazul unui esec in partida de sambata.

O victorie cu Serbia, chiar si un rezultat de egalitate, fac inutile orice calcule, Romania fiind calificata in grupa principala, cu doua puncte. In acest caz, tricolorele merg in grupa principala de pe locul secund, in cazul in care in celalalt meci al grupei, Danemarca invinge Spania sau face egal cu ibericele.

Interesant este ca trupa lui Voina se poate califica chiar de pe primul loc.Astfel, daca Spania invinge Danemarca la 4 goluri diferenta, fara sa inscrie insa mai mult de 29 de goluri, tricolorele, nordicele si ibericele ar fi la egalitate perfecta, intervenind criteriul departajarii la golaveraj dupa meciurile jucate intre cele trei echipe. In acest caz, Romania ar avea golaveraj +1, Spania 0, iar Danemarca -1.

In fine, Romania merge in grupa principala tot de pe locul secund, daca Spania invinge Danemarca la 6 sau mai multe goluri diferenta. In aceasta situatie, pe criteriul aceluiasi golaveraj in 3, ibericele ar avea golaveraj cel putin +2, Romania +1, iar scandinavele -3 sau mai mult.

Calculele calificarii tricolorelor se complica doar in cazul unui esec in meciul cu Serbia, care a pierdut primele doua partide din grupa, 20-25 cu Danemarca si 23-26 cu Spania.

Astfel, daca Spania bate Danemarca sau termina la egalitate, cele doua merg brat la brat in grupa principala, iar Romania este condamnata sa nu piarda cu Serbia pentru a se califica mai departe. Ne permitem, totusi, si un esec, dar la maxim doua goluri, dublat insa de o victorie a Danemarcei in fata Spaniei. Ar interveni din nou criteriul golaverajului in 3 intre Romania, Serbia si Spania, iar tricolorele ar avea cel putin +2, Serbia maxim -1, iar Spania -1.

In acest caz, Serbia pleaca acasa chiar daca ne invinge, pentru ca se va lua in calcul rezultatul meciului direct cu Spania.

Autor: Ionut Socaciu

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...