Victor Alistar in incompatibilitate, prin decizie definitiva si irevocabila

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 13:31
2812 citiri
Victor Alistar in incompatibilitate, prin decizie definitiva si irevocabila
Foto: Realitatea TV

Decizia ANI prin care s-a stabilit ca Victor Alistar, director executiv la Transparency International Romania, s-a aflat in stare de incompatibilitate atunci cand a ocupat si functia de purtator de cuvant al ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici) cat si pe cea de avocat a ramas definitiva si irevocabila.

Motivul este faptul ca Alistar nu a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate in termenul prevazut de lege si la instanta corespunzatoare.

"Actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Alistar Teodor-Victor, emis de catre Agentia Nationala de Integritate la data de 20.07.2009, a ramas definitiv si irevocabil, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicata.

Curtea de Apel Bucuresti a comunicat, la data de 10 februarie 2010, faptul ca domnul Alistar Teodor-Victor nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul de constatare a starii de incompatibilitate, emis de Agentia Nationala de Integritate", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate.

Termenul prevazut de lege era de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate.

"Precizam ca orice contestatie inregistrata la alta instanta decat cea prevazuta la art. 48, alin. (2) este nula de drept", se mai arata in comunicatul citat.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat ca domnul Alistar Teodor-Victor s-a aflat, in perioada 23.01.2007 - 01.03.2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut concomitent calitatile de functionar public - purtator de cuvant (in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici), director executiv (in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004) si avocat definitiv - titular (in cadrul Cabinetului individual de avocatura "Alistar Teodor-Victor" - incepand cu data de 23.01.2007 si pana in prezent).

Conform prevederilor legale, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective".

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, insusindu-si concluziile din actul de constatare emis de A.N.I. s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti pentru anularea actelor administrative emise de catre Presedintele A.N.F.P. in vederea aprobarii cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendarii raportului de serviciu in cazul lui Victor Alistar, precum si pentru anularea mentiunilor din cartea de munca a acestuia, pentru perioada incidenta.

Victor Alistar, cercetat pentru instigare la fals intelectual

Alistar: Pe 2008 nu am depus declaratie de avere, nefiind functionar public

ANI - Alistar a folosit TI Romania drept paravan pentru acoperirea propriilor ilegalitati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#victor Alistar incompatibil, #Alistar incompatibilitate ANI , #stiri Nationala Romaniei