Viscolul a lovit din nou Romania - vezi starea drumurilor minut cu minut

Luni, 15 Februarie 2010, ora 20:42
4788 citiri
Viscolul a lovit din nou Romania - vezi starea drumurilor minut cu minut

Mai multe zone ale tarii au fost lovite de viscol, luni. Cel putin trei persoane si-au pierdut viata si cateva zeci au fost ranite din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Din cauza vantului puternic circulatia pe mai multe drumuri nationale a fost blocata, iar activitatile portuare au fost perturbate.

Ziare.com iti prezinta, minut cu minut, starea drumurilor, prognoza meteo si problemele cauzate de ninsoare si viscol.

20:42 Traficul rutier este deschis pe toate drumurile din judetul Calarasi, circulatia desfasurandu-se in conditii de iarna. Potrivit subprefectului judetului Calarasi, Emil Musat, se patruleaza, in continuare, cu utilajele de deszapezire pe toate drumurile din judet, in vederea prevenirii blocajelor.

20:30 Microbuzul cu elevi, ramas inzapezit pe DJ 313, intre Axintele si Horia, a fost deblocat, 19 dintre copii fiind preluati de autoritati si transportati la primaria Axintele, unde li s-au oferit sandvisuri si ceaiuri calde.

In microbuz s-au aflat initial 25 de elevi, insa, pana la sosirea autoritatilor, sase dintre ei au fost preluati de o masina particulara. Drumul dintre Horia si Axintele ramane in continuare blocat, utilajele lucrand la deszapezirea a patru kilometri de drum care au mai ramas pana in satul Horia.

17:58 Centrul Infotrafic informeaza ca circulatia rutiera pe DN22 Tariverde - Mihai Viteazul( in judetul Constanta) si DN23B Maicanesti - Ciorasti( in judetul Vrancea) a fost reluata, in conditii de iarna.

17.00 Un pod din comuna gorjeana Cruset a fost luat de ape, astfel ca aproape 500 de localnici au ramas izolati.

16:30 - Un pod din comuna gorjeana Cruset a fost luat de ape, astfel ca aproape 500 de localnici au ramas izolati, in localitatea Prigoria o casa este in pericol din cauza unei alunecari de teren, iar la Rosia de Amaradia o mai veche surpare a fost reactivata, in urma precipitatiilor din ultimele zile.

16:00 - CFR Infrastructura a activat din cauza vremii nefavorabile, incepand cu ora 14.00, cinci comandamente de iarna pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova, Iasi, Galati si Constanta, pentru a interveni in situatii de urgenta.

15:00 - Drumuri blocate de nameti:

- in judetul Constanta, DN22 Tariverde - Mihai Viteazul;

- in judetul Vrancea, DN 23B Maicanesti - Ciorasti;

- in judetul Ialomita, DN21 Slobozia - Iazu - Baraganu.

De asemenea, din pricina viscolului si poleiului, traficul auto se desfasoara ingreunat pe DN2, DN2B, DN 2C si DN22 (in jud. Buzau), pe DN 3B (in jud. Ialomita), pe DN2A (in jud. Constanta) si pe numeroase alte artere importante din tara.

14:45 Din cauza viscolului puternic si pentru a se facilita interventia utilajelor de deszapezire, in intervalul orar 14.45 - 17.00, traficul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionat pe DN2A Urziceni - Slobozia, in judetul Ialomita.

14:15 - Meteorologii sibieni au anuntat ca riscul de producere a avalanselor in masivul Fagaras este de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci, iar in zona montana continua sa ninga.

Risc de avalansa de gradul patru, in Muntii Fagaras

13:50 - Manevrele navelor au fost suspendate, luni, in porturile Midia si Constanta Sud - fluvial din cauza vantului puternic, ce poate ajunge si la viteze de 50 - 60 de kilometri la ora.

13:45 - Paraul Teslui a iesit din matca, iar apa a acoperit carosabilul in zona de subtraversare a pasarelei de cale ferata din satul Parsani, apartinand de comuna Pielesti, judetul Dolj, anunta Gazeta de Sud.

13.26 - Circulatia rutiera pe DN21 Slobozia - Iazu - Baraganu (in judetul Ialomita) a fost intrerupta, din cauza vremii nefavorabile, 20 de masini fiind blocate in nameti.

Ialomita: Zeci de masini blocate de viscol pe DN 21

Printre masinile blocate se afla si un microbuz scolar, in care se afla 25 de elevi, iar utilajele de deszapezire au inceput operatiunea de deblocare a drumului.

Prefectul de Ialomita, Petru Teculescu, a declarat ca 6 elevi au fost scosi din microbuz. Ceilalti 19 se afla in continuare in autoturism, iar autoritatile incearca sa ii scoata si pe acestia. Elevii sunt din clasele V-VIII.

Petru Teculescu a mai declarat ca printre masinile blocate in trafic se afla si o ambulanta. Aceasta a ramas inzapezita pe traseul Cetina - Horezu - Lehliu si mergea la un bolnav in Salcioara.

Prefectul a mai spus ca se actioneaza cu toate utilajele de deszapejire aflate la dispozitie pentru deblocarea drumurilor.

Blocati in zapada, din cauza utilajelor de deszapezit

13:15 - Pe DN2C Buzau - limita cu judetul Ialomita, circulatia a fost intrerupta din cauza vremii nefavorabile.

12:55 - Circulatia rutiera pe DN22 Tariverde - Mihai Viteazul, in judetul Constanta, este intrerupta din cauza vremii nefavorabile.

12:45 - Pe DN2A Dorobantu - Nicolae Balcescu (in judetul Constanta) traficul auto se desfasoara ingreunat din pricina viscolului si a poleiului. Pe aceasta ruta, luni dimineata a avut loc un accident rutier soldat cu trei morti si patru raniti grav.

Info

Soferii sunt sfatuiti sa evite deplasarile, iar daca acestea sunt necesare, sa adopte o maniera prudenta la volan, sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta fata de masinile dinainte si sa evite folosirea franei de picior.

De asemenea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Directia Rutiera recomanda participantilor la trafic sa se informeze asupra starii vremii si a traseului de drum pe care se doreste deplasarea la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna din M.T.I., la numerele de telefon 021/318.66.09 si 021/9360.

Bucurestenii pot semnala gratuit problemele cauzate de vremea nefavorabila

Bucurestenii au la dispozitie Dispeceratul Integrat de Urgenta al Primariei Municipiului Bucuresti - 0800.800.882 (apel gratuit) - unde pot semnala orice problema legata de retelele edilitare: apa, canal, gaze, telefonie, Electrica, RADET, RATB, LUXTEN si Administratia Strazilor.

De asemenea, la acelasi numar cetatenii pot semnala si eventualele inundatii.

Duminica seara, primarul general Sorin Oprescu le-a solicitat operatorilor de salubrizare sa curete toata zapada de pe marile bulevarde si intersectii, sa mature strazile si sa curete gurile de canal, unde inca nu s-a intervenit.

Edilul a mai anuntat ca operatiunea de astupare a gropilor a fost amanata din cauza ninsorii.

Vremea se incalzeste dar nu scapam de precipitatii

Din fericire meteorologii vin cu vesti bune: de maine vremea incepe sa se incalzeasca usor. Din pacate insa, vom mai avea parte de precipitatii dar mai mult sub forma de ploaie.

Asadar, si marti vom avea parte de nori, dar ninsorile mai apar doar izolat si abia spre seara sunt mai active in sudul si sud-estul tarii. Vantul se va domoli in general, iar maximele pornesc de la 1 grade la Suceava si Alexandria si ating 7 grade la Constanta.

In Bucuresti marti nu vom mai avea precipitatii. Cel putin nu in timpul zilei, ci abia mai spre seara. Regimul termic nu se modifica insa, asa ca tot o maxima de 2-3 grade vom avea.

Cod galben de inundatii prelungit pana luni

Miercuri vremea se incalzeste, dar cerul redevine noros. Vor fi din nou ninsori mai ales in Moldova si la munte si ploi in celelalte regiuni, cu precadere in sudul si estul tarii. Vantul va sufla incet, iar temperaturile pornesc din nou de la minus 1 grad la Miercurea Ciuc si urca pana la 7-8 grade pe litoral si in delta.

In Capitala cerul se reacopera de nori si temporar ploua. Maxima atinge totusi 4 pana chiar spre 6 grade Celsius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#viscol trafic drumuri nationale, #viscol drumuri nationale , #stiri Nationala Romaniei