Selectionerul nationalei de tineret, nemultumit dupa victoria cu 4-0. Care sunt calculele calificarii la EURO 2017

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 11:46
2882 citiri
Selectionerul nationalei de tineret, nemultumit dupa victoria cu 4-0. Care sunt calculele calificarii la EURO 2017
Foto: Captura video Digi Sport

Antrenorul echipei nationale de tineret, Cristian Dulca, s-a declarat nemultumit de jocul prestat de "tricolorii mici" in victoria de vineri seara, scor 4-0, contra Luxemburgului, in preliminariile Campionatului European din 2017, din Polonia.

"E un rezultat bun. Sigur, in prima repriza am facut un joc mai putin bun, ne-am revenit in a doua repriza. Nu pot sa spun ca mi-a fost frica de acest joc, dar tot timpul sunt ingrijorat cand jucam cu echipe mai slab clasate. E important ca am marcat, ca suntem in carti, speram sa venim neinvinsi din Danemarca.

Ma tem de noi in primul rand. Se vede lipsa jocurilor la unii jucatori. Si aici ma refer la Olteanu, la Hodorogea, ceilalti jucatori, care sunt in ritm, au jucat altceva. Trebuie sa ne revenim, sa analizam ce am facut bine si ce am facut rau, pentru ca au fost si lucruri care nu m-au multumit, concentrare, pase gresite...", a spus Dulca dupa meci, la Digi Sport.

Acesta a pierdut insa unul dintre titulari pentru meciul de marti cu Danemarca, pe George Puscas.

"Puscas si-a rupt mana dreapta in meciul cu Luxemburg. 99% nu cred ca il voi putea folosi cu Danemarca. Are acum mana in ghips, va mai face un control, dar sansele sunt infime", a precizat selectionerul.

Dulca l-a remarcat pe Claudiu Bumba, jucatorul celor de la Hapoel Tel Aviv, care a dat un gol si o pasa decisiva.

"Bumba este un jucator exponential. E tehnic, creeaza multe momente bune, inscrie, este un jucator bun. Sper ca toti sa joace la echipele lor de club pentru a veni in conditii bune la echipa nationala", a mai spus selectionerul nationalei de tineret.

Cum ne putem califica la Europeanul de tineret

Romania are 16 puncte dupa 8 meciuri, fiind pe locul 2, dupa Danemarca, viitoarea adversara de marti avand 19 puncte in 7 partide. Primul loc din fiecare grupa duce automat la turneul final, insa este practic imposibil ca nationala noastra sa se mai califice direct, avand nevoie de o victorie la cel putin 3 goluri diferenta in Danemarca sau ca danezii sa nu castige cu Luxemburg, scenarii putin probabile.

Elevii lui Dulca sunt urmati de Tara Galilor, 12 puncte dupa 8 partide, care are doua ultime mecuri usoare, cu Armenia si Luxemburg, si Bulgaria, cu 11 puncte dupa 7 partide. Intre cele trei echipe se va duce lupta pentru locul al doilea, mai ales ca Romania incheie campania de calificare pe 11 octombrie, pe terenul bulgarilor.

Pentru a fi siguri de locul al doilea, care poate duce la baraj, "tricolorii mici" trebuie sa castige in Bulgaria, evitand astfel sa depinda de jocul rezultatelor. Si doua rezultate de egalitate din ultimele doua partide le-ar asigura in foarte mare masura romanilor prezenta pe locul doi la finalul calificarilor.

Chiar si asa, nationala noastra se afla deocamdata pe locul 7 dintre cele 9 formatii de pe pozitia a doua in grupele lor. Cele mai bune 4 dintre ele urmeaza a disputa baraj pentru a stabili ultimele doua echipe ce se vor alatura gazdei si celor 9 castigatoare de grupa la turneul din 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Dulca Romania Luxemburg, #calcule calificare Romania tineret , #tineret