Cu fata la alegatori: Cătălin Drulă despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024

Au venit sancțiunile de la UEFA pentru bătaia din tribune de la meciul România - Bosnia

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 14:48
2336 citiri
Au venit sancțiunile de la UEFA pentru bătaia din tribune de la meciul România - Bosnia
Meciul România - Bosnia, marcat de incidente în tribune

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis, vineri, sancţiuni pentru Federaţia Română de Fotbal şi Federaţia Bosniacă de Fotbal, ca urmare a incidentelor de la meciul din 26 septembrie, disputat la Bucureşti, în Liga Naţiunilor.

FRF a primit o amendă de 30.000 de euro. În plus, a mai fost dictată sancţiunea ca naţionala să evolueze în următorul meci de pe teren propriu cu o parte a arenei (cel puţin 2.000 de locuri) închisă. Această pedeapsă, care afectează prezenţa suporterilor, este însă suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani.

Şi Bosniaa a primit o pedeapsă constând în închiderea unei părţi a stadionului de cel puţin 2.000 de locuri la următorul meci de acasă, din cauzaa comportamentului raasist al suporterilor săi. Pedeapsa este suspendată pe o perioadă de probă de doi ani.

Sancţiunile au fost decise ca urmare a aruncării de obiecte, folosiri de obiecte pirotehnice, transmiterii unui mesaj provocator şi jignitor, precum şi pentru incidente în public şi distrugeri la stadion.

În plus, forul bosniac a fost amendat cu 10.000 de euro şi nu le va putea vinde bilete propriilor suporteri la următorul meci din deplasare, din cauza comportamentului rasist al fanilor, aruuncării de obiecte, distruugerilor şi incidentelor în public.

De asemenea, federaţia din Bosnia şi Herţegovina trebuie să contacteze FRF în termen de 30 de zile pentru a se înţelege cu forul de la bucureşti în privinţa despăgubirilor pentru distrugerile provocate de fanii bosniaci, şi anume 39 de scaune rupte.

La meciul din 26 septembrie au avut loc incidente în tribune, fanii bosniaci sărind la bătaie cu suporterii tricolori. Grupurile de suporteri au aruncat cu scaune, torţe şi au fost despărţite doar de un zid protector subţire. Jandarmii au intervenit rapid, în forţă, şi au împiedicat ca suporterii rivali să ajungă faţă în faţă. Zeci de pumni au fost împărţiţi la capătul peretului, printr-o breşă.

Reprezentativa României a învins, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă în meci amical duminică, la Clermond-Ferrand, de reprezentativa Franţei, campioana olimpică şi mondială. Franţa s-a impus cu...
România, nedreptățită în Ungaria! O decizie fără logică ne-a luat și ultima șansă de calificare
România, nedreptățită în Ungaria! O decizie fără logică ne-a luat și ultima șansă de calificare
Naționala feminină de handbal ar fi avut dreptul să participe pe ultima sută de metri la unul dintre cele trei turnee preolimpice care se dispută între 11 şi 14 aprilie, însă federația...
#nationala, #UEFA, #sanctiune, #Romania, #Bosnia , #nationala