Dialogurile Ziare.com: Cele mai atractive specializări pentru studenți. Costel Negricea, Rector Univ. Româno-Americană: ”Inteligența artificială reușește să pună o amprentă”

Prima calificare a României fără Cristina Neagu, după o revenire fantastică în ultimele minute

Duminica, 03 Martie 2024, ora 19:35
8092 citiri
Prima calificare a României fără Cristina Neagu, după o revenire fantastică în ultimele minute
Naționala de handbal feminin

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat duminică la Campionatul European din 2024, după o victorie fantastică obținută în Croația, 25-23.

Este prima calificare realizată de România fără Cristina Neagu și Crina Pintea, vedetele care s-au retras de la națională după Mondialul din 2023.

Contra Croației, tricolorele au întors miraculos scorul, impunându-se cu 25-23 după ce au fost conduse cu 23-19.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Simara 6 goluri, pentru Croaţia, respectiv Seraficeanu 6, Lupei 5, pentru România.

În cealaltă partidă din etapa a IV-a, Grecia – Bosnia Herţegovina, scor 27-23.

În primele etape, tricolorele au învins Bosnia (49-18), Grecia (32-20) şi Croaţia (26-24), au 8 puncte şi conduc clasamentul, fiind urmate de Croaţia 4, Grecia 4 şi Bosnia 0. Tricolorele şi-au asigurat calificarea directă la turneul final al CE2024.

Etapa a V-a programează meciurile Grecia – Croaţia (3 aprilie) şi Bosnia – România (4 aprilie).

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final, unde şi-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Deţinătoarea trofeului este Norvegia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, nedreptățită în Ungaria! O decizie fără logică ne-a luat și ultima șansă de calificare
România, nedreptățită în Ungaria! O decizie fără logică ne-a luat și ultima șansă de calificare
Naționala feminină de handbal ar fi avut dreptul să participe pe ultima sută de metri la unul dintre cele trei turnee preolimpice care se dispută între 11 şi 14 aprilie, însă federația...
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă în meci amical duminică, la Clermond-Ferrand, de reprezentativa Franţei, campioana olimpică şi mondială. Franţa s-a impus cu...
#nationala, #handbal, #Cristina Neagu, #Romania , #stiri handbal