Adjunctul lui Putin acuză țările NATO că sunt parte a conflictului din Ucraina

Luni, 27 Martie 2023, ora 11:35
2173 citiri
Adjunctul lui Putin acuză țările NATO că sunt parte a conflictului din Ucraina
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev/ FOTO: quora.com

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, influentul Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina într-un interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiskaia Gazeta.

"De fapt, ţările NATO sunt o parte a conflictului. Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme şi muniţii trupelor ucrainene, le furnizează informaţii, inclusiv cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi şi a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot. Instructorii şi consilierii NATO antrenează armata ucraineană, iar mercenarii luptă ca parte a batalioanelor neonaziste", a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu care urmează să fie publicat în cursul după-amiezii şi din care Rossiskaia Gazeta a redat un scurt fragment.

În opinia sa, Occidentul nu va opri acest conflict până când Rusia nu va fi învinsă. "Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu îşi ascund obiectivul principal - înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezmembrarea ei ulterioară", a mai spus Patruşev, reiterând o teză enunţată de Vladimir Putin în discursul său din 21 februarie din faţa Adunării Federale.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai importanţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia.

La începutul acestui an, Patrușev a afirmat faptul că ciocnirea actuală este o confruntare militară între NATO și, mai ales, Statele Unite și Anglia, cu Rusia. "Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire între Moscova și Kiev, aceasta este o confruntare militară între NATO și, mai ales, Statele Unite și Anglia, cu Rusia. De teamă de contactul direct, liderii NATO îi conduc pe ucraineni la moarte sigură", a declarat Patrușev, conform TASS.

#NATO, #conflict Ucraina, #razboi Ucraina, #nikolai patrusev, #Rusia, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina