22 de persoane sunt date dispărute după ce o barcă turistică s-a scufundat în nordul Japoniei. Vasul naviga în ape îngheţate

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 08:07
1660 citiri
22 de persoane sunt date dispărute după ce o barcă turistică s-a scufundat în nordul Japoniei. Vasul naviga în ape îngheţate

Patru persoane au fost găsite în zorii zilei de duminică, 24 aprilie, după ce o barcă turistică s-a scufundat sâmbătă în nordul Japoniei, dar starea lor este încă necunoscută, iar alte 22 sunt în continuare date dispărute, notează AFP.

Cele patru persoane localizate după ora locală 05.00, (sâmbătă, 20.00 GMT) "au fost transportate pentru a li se acorda îngrijiri medicale", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă, fără a putea oferi deocamdată mai multe detalii.

Trei dintre ele au fost recuperate de pe mare, iar a patra a fost găsită într-o zonă stâncoasă de pe coastă, potrivit postului public de televiziune japonez NHK. Toate erau în stare de inconştienţă, potrivit sursei.

În ciuda prognozei vremii nefavorabile, Kazu 1 a plecat pe mare sâmbătă dimineaţă pentru a naviga de-a lungul unei părţi a peninsulei Shiretoko, o zonă naturală conservată din nord-estul insulei Hokkaido, în nordul Japoniei.

Echipajul a trimis un apel de urgenţă la ora locală 13.13 (04.13 GMT), raportând că barca era pe punctul de a se scufunda, cu prova înclinată la 30 de grade.

Paza de coastă a sosit la faţa locului abia după trei ore şi de atunci se desfăşoară căutări intense.

Poliţia, Forţele japoneze de autoapărare (SDF, armata) şi pescarii locali participă, de asemenea, la operaţiuni, atât maritime, cât şi aeriene.

Kazu 1 transporta doi membri ai echipajului şi 24 de pasageri, printre care doi copii.

Vasul naviga în ape îngheţate şi agitate. Temperatura apei în cursul zilei în zonă era de doar două, trei grade Celsius.

Bărcile de pescuit din zonă s-au întors în port sâmbătă la prânz din cauza valurilor înalte şi a vântului puternic, potrivit unei cooperative locale de pescuit citată de agenţia de presă japoneză Kyodo.

Kazu 1 a suferit deja avarii în timpul unei excursii în iunie anul trecut, lovind zone de mică adâncime în apropierea portului său de origine, potrivit presei japoneze.

Acest incident nu a făcut răniţi, dar a condus la o anchetă a poliţiei, vizându-l pe căpitanul ambarcaţiunii pentru neglijenţă.

Peninsula Shiretoko este o atracţie turistică importantă în Hokkaido. Aria naturală a fost inclusă din 2005 în Patrimoniul Mondial al UNESCO pentru ecosistemele sale terestre şi marine remarcabile.

Citeste si:
Naufragiu în Marea Mediterană: O femeie însărcinată a murit şi 22 de persoane sunt date dispărute
Naufragiu în Marea Mediterană: O femeie însărcinată a murit şi 22 de persoane sunt date dispărute
O femeie însărcinată a murit şi cel puţin 22 de persoane, inclusiv copii, sunt date dispărute după un naufragiu al unei ambarcaţiuni în Marea Mediterană, a anunţat, marţi, organizaţia...
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Comentarii
Ionut175
rank 1
1010 citiri.condoleante.哀悼.aitou