Cea mai apropiată navă americană de război de Rusia: Premieră de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina VIDEO

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 02:08
7349 citiri
Cea mai apropiată navă americană de război de Rusia: Premieră de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina VIDEO
O navă de război americană a ajuns în Marea Neagră FOTO: JPost

Războiul provocat de Putin se apropie de borna de un an, iar sfârșitul conflictului nu se zărește la orizont. În schimb, Statele Unite au deplasat pentru prima dată o navă de război de la începutul invaziei Rusiei în Marea Neagră. Vasul USS Nitze s-a aflat în apele teritoriale ale Turciei pe 3 februarie 2023, iar câteva zile mai târziu el a vizitat Grecia.

Distrugătorul USS Nitze a operat în Marea Neagră, fiind cea mai apropiată navă de război americană de Rusia, de la declanșarea invaziei Moscovei din Ucraina, potrivit Jerusalem Post.

Vasul USS Nitze operează ca parte a Grupului George H.W. Bush Carrier Strike. Nava de război a intrat în regiunea Mării Negre și a vizitat Turcia pe 3 februarie 2023, ceea ce a fost confirmat pe contul de Twitter al Flotei a șasea a Marinei SUA.

Liderul unei țări NATO face un joc dublu, fiind prieten cu Putin: Biden și alianța gata să explodeze împotriva lui

Câteva zile mai târziu, nava a vizitat și portul Pireu din Grecia. Ultima navă de război americană care a intrat în regiunea Mării Negre a fost în decembrie 2021. Semnificația vizitei navei de război americane în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina, este una plină de importanță pentru alianța NATO.

Ambasadorul SUA în Turcia, Jeff Flake și Consulul General al SUA la Istanbul, Julie Eadeh au vizitat nava timp de câteva ore.

Ambasadorul american nu a făcut nicio legătură între prezența navei și războiul în curs dintre Rusia și Ucraina. Mai degrabă, Flake a descris vizita ca pe o oportunitate de a consolida o relație cu NATO.

„Turcia este un aliat NATO foarte apreciat”, a spus Flake într-un comunicat de presă al Flotei a șasea. „Vizita lui Nitze este o oportunitate de a consolida și mai mult parteneriatul nostru de lungă durată și vital cu Turcia.”

Un parlamentar rus important anunță schimbări la Moscova: Cine va încerca să îl răstoarne pe Putin

În special, Statele Unite au emis recent avertismente Turciei cu privire la exporturile turcești către Rusia. Exporturile includ produse chimice, microcipuri și alte produse care pot fi folosite în efortul de război al Moscovei în Ucraina.

De asemenea, Turcia a blocat aderarea Finlandei și Suediei la NATO, despre care unii au spus că ar fi de folos Rusiei în invazia sa în Ucraina.

Citește și:
Bătălia pentru Marea Neagră și absența Bulgariei. Sofia nu pare să înțeleagă riscurile pe care le presupune schimbarea geopoliticii
Bătălia pentru Marea Neagră și absența Bulgariei. Sofia nu pare să înțeleagă riscurile pe care le presupune schimbarea geopoliticii
Poziția Sofiei în ceea ce privește războiul din Ucraina, dotarea armatei și achiziția de noi arme ridică multe semne de întrebare, dar și îngrijorări cu privire la capacitatea celor...
Lovitură pentru două țări NATO prietene cu Putin: Joe Biden le-a eliminat de pe lista unei reuniuni importante
Lovitură pentru două țări NATO prietene cu Putin: Joe Biden le-a eliminat de pe lista unei reuniuni importante
Războiul lui Putin declanșat în Ucraina a împărțit lumea în două tabere, una care a impus sancțiuni economice drastice împotriva Rusiei și alta care nu a făcut acest lucru. Acum,...
#nava razboi, #nava SUA, #nave razboi Marea Neagra, #nave Marea Neagra operatiuni, #Marea Neagra, #Turcia, #Turcia NATO , #Razboi Ucraina