Nava cu 12 marinari, sub pavilion turcesc, care a fost dată dispărută în urma furtunilor din nord-vestul Turciei s-a scufundat VIDEO

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 08:39
2550 citiri
Nava cu 12 marinari, sub pavilion turcesc, care a fost dată dispărută în urma furtunilor din nord-vestul Turciei s-a scufundat VIDEO
Nava scufundată FOTO / X HATAY NABIZ GAZETESİ

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a anunţat că nava cu care nu s-a mai putut lua legătura în urma unei furtuni s-a scufundat, relatează aa.com.tr.

Yerlikaya a precizat că nava s-a scufundat după ce s-a ciocnit de digul de protecţie: "Încă nu există niciun contact cu cei 12 membri ai echipajului turc aflaţi la bord. Comandamentul Gărzii de Coastă, Forţele Navale, AFAD, Siguranţa de Coastă, jandarmeria, poliţia, echipele de pompieri sunt în aşteptare. Activităţile de căutare şi salvare vor fi demarate imediat după ce condiţiile meteorologice nefavorabile se vor îmbunătăţi”, a adăugat el.

Căpitanul navei Kafkametler, sub pavilion turcesc, a raportat duminică dimineaţa că nava plutea în derivă spre un dig din largul oraşului Eregli, în provincia Zonguldak din nord-vestul Turciei.

Nava fusese sată dispărută duminică, 19 noiembrie, în nord-vestul Turciei în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce, potrivit AFP.

"Nava Kafkametler, sub pavilion turcesc, a transmis un semnal de ajutor astăzi, la ora 10:29 (...) Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul acesteia au rămas fără răspuns", a anunţat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime, un organism public turc care depinde de Ministerul Transporturilor.

Nava a dat ultimul semnal în largul localităţii Eregli, în nord-vestul Turciei.

"Din cauza vremii nefavorabile, în prezent este imposibil să se ajungă la locul navei sau să se stabilească un contact vizual apropiat. Eforturile de căutare şi salvare cu ajutorul vehiculelor aeriene şi maritime vor fi lansate imediat ce vremea va permite acest lucru", a adăugat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime.

Doisprezece marinari se află la bordul cargoului, care transporta ferosiliciu din portul Temriouk din Rusia către Aliaga din Turcia. În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a precizat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul portului Eregli.

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest. O altă navă, sub pavilion camerunez, s-a rupt în două din cauza valurilor violente la Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vânturile violente şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Şile şi Garipçe, două oraşe de coastă de la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca însă victime sau răniţi.

Eveniment Quarterly Report

Primul gol marcat de Alex Cicâldău la echipa sa din Turcia VIDEO
Primul gol marcat de Alex Cicâldău la echipa sa din Turcia VIDEO
Mijlocaşul român Alexandru Cicâldău a marcat primul său gol pentru Konyaspor, care a terminat la egalitate cu Alanyaspor, 2-2, sâmbătă, în deplasare, într-o partidă din etapa a 14-a a...
Erdogan refuză să rupă legăturile cu Hamas. „Este o realitate în Palestina, este un partid politic acolo”
Erdogan refuză să rupă legăturile cu Hamas. „Este o realitate în Palestina, este un partid politic acolo”
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a respins sâmbătă, 2 decembrie, apelurile administraţiei americane ca țara sa să rupă legăturile cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas....
#nava scufundata, #Turcia, #furtuni , #Turcia