S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 05:11
30506 citiri
S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară
Cantitatea necesară organismului este intre 1,3 și 1,8 litri de apă zilnic FOTO: Huffington Post

O echipă internațională de oameni de știință de la mai multe universități din Japonia, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Norvegia, Țările de Jos și China a demontat mitul care spunea că trebuie să bem 2 litri de apă sau 8 pahare pe zi. Experții au stabilit într-o nouă cercetare efectuată în 23 de țări, că oamenii au nevoie între 1,3 și 1,8 litri de apă zilnic.

Analiza, publicată în revista Science pe 24 noiembrie 2022, a dezvăluit că cei care trăiesc în medii calde și umede și la altitudini mari, precum și sportivii, femeile însărcinate și care alăptează au nevoie de mai multă apă, deoarece organismul lor le cere acest lucru, potrivit Daily Mail.

Profesorul John Speakman, unul dintre autorii de la Universitatea din Aberdeen, Scoția, a spus că consumul de apă nu este egal cu necesarul de apă potabilă. „Chiar dacă unui bărbat în vârstă de 20 de ani îi sunt necesare 4,2 litri pe zi în medie, nu trebuie să bea 4,2 litri de apă în fiecare zi”, a spus el.

Cum poți preveni un atac de cord: Șapte simptome care apar cu o lună înainte

„Aportul efectiv necesar de apă este de aproximativ 3,6 litri pe zi. Deoarece majoritatea alimentelor conțin și apă, o cantitate substanțială de apă este furnizată doar prin mâncare.

Acest studiu arată că sugestia comună că ar trebui să bem cu toții opt pahare de apă sau 2 litri este probabil prea mare pentru majoritatea oamenilor în majoritatea situațiilor. Calculele sugerează că un bărbat obișnuit de vârstă mijlocie ar putea avea nevoie să bea în jur de 1,6 până la 1,8 litri pe zi, iar o femeie tipică de aceeași vârstă, aproximativ 1,3 până la 1,4 litri”.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

Pentru persoanele în vârstă de 80 de ani, ar putea scădea la aproximativ 1,1 litri pe zi. Dar depinde foarte mult de ce tipuri de alimente mănâncă. Dacă mănâncă multă supă, de exemplu, ar trebui să bea mai puțină apă”, a explicat Speakman.

Ceaiul, cafeaua, băuturile carbogazoase și sucul de fructe contează și ele în totalul zilnic, a spus el, dar conțin și alte lucruri care ar putea să nu fie sănătoase.

„Știința nu a susținut niciodată vechiul mit cu opt pahare ca un ghid adecvat, fie și doar pentru că a confundat volumul total de apă cu apa din băuturi și o mare parte din apă provine din alimentele pe care le consumi”, a spus coautorul studiului Dale Schoeller, profesor de științe nutriționale la Universitatea din Wisconsin, Statele Unite, care a studiat apa și metabolismul de zeci de ani.

#necesar apa zi, #necesar apa, #consum apa, #consum apa sanatate, #apa sanatate, #apa sanatate organism, #apa organism , #stiri sanatate
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Da', greutatea adăpantului?