S-a deschis dosar penal pentru ca Ontanu a intrat cu masina in Arestul Capitalei

Luni, 28 Martie 2016, ora 16:10
4435 citiri
S-a deschis dosar penal pentru ca Ontanu a intrat cu masina in Arestul Capitalei
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Parchetul Judecatoriei Sector 4 ancheteaza modul in care primarul Neculai Ontanu a intrat cu o masina a Politiei Locale Sector 2 in curtea Arestului Capitalei, fiind facute cercetari pentru violarea sediului profesional si neglijenta in serviciu.

Dosarul a fost inregistrat luni la Parchetul Judecatoriei Sector 4 Bucuresti, in urma sesizarii facute de Serviciul de Investigatii Criminale si Serviciul de Retinere si Arestare Preventiva din Politia Capitalei, scrie News.ro.

Dosar penal din cauza masinii cu care Ontanu a intrat in curtea arestului

In sesizarile transmise procurorilor se arata ca, in 25 martie, in jurul orei 14.00, profitand de neatentia agentilor de politie aflati in serviciu in punctul de control acces de la Arestul Politiei Capitalei, "numitul M.L.S. a patruns in curtea sediului institutiei, cu un autoturism in care se afla inculpatul Ontanu Neculai, fata de care Curtea de Apel Bucuresti a emis, la aceeasi data, un mandat de arestare preventive".

Cercetarile in aceasta cauza sunt facute de Serviciul de Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror din Parchetul Judecatoriei Sectorului 4.

Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva a primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu a ajuns la Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Capitalei cu o masina cu girofar a Politei Locale Sector 2.

Primarul Ontanu, arestat preventiv

Masina, condusa de un politist local, a intrat in curtea Arestului Capitalei, o zona de siguranta cu acces restrictionat, in momentul in care una dintre dubele pentru arestati iesea din curte, iar poarta nu fusese inchisa.

Potrivit Politiei Capitalei, politistul local nu avea dreptul sa intre cu masina in curtea Arestului Capitalei, iar acesta este cercetat penal pentru violarea sediului profesional.

Politistul de la poarta Arestului Capitalei este cercetat disciplinar, pentru ca nu a fost vigilent in momentul in care a intrat masina in curtea unitatii.

Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Neculai Ontanu, a avocatei Loredana Claudia Radu si a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Sutru.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata de cei trei la instanta suprema, care va hotari definitiv daca acestia raman in arest, vor fi plasatii in arest la domiciliu sau vor fi cercetati sub control judiciar.

Primarul Sectorului 2 este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.

Avocata Loredana Radu este suspectata ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea, care a obtinut de la Primaria Sectorului 2 autorizatia sa construiasca acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizata pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde, unde nu se construieste.

Kovesi: Oprea nu are, in acest moment, nicio calitate in dosarul lui Ontanu

Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei - referat DNA

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Neculai Ontanu dosar penal masina, #masina Ontanu dosar penal , #arestat