DNA: Ontanu, trimis in judecata pentru luare de mita

Joi, 16 Iunie 2016, ora 10:32
2112 citiri
DNA: Ontanu, trimis in judecata pentru luare de mita
Foto: Facebook / Neculai Ontanu

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu a fost trimis in judecata pentru luare de mita, intr-un dosar in care fostul secretar al primariei este acuzat ca a pretins si a primit 2 milioane de euro.

Neculai Ontanu a fost arestat preventiv in 25 martie, iar ulterior a fost suspendat in functia de primar.

Alaturi de Ontanu au mai fost trimisi in judecata Toma Sutru, fost secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, acuzat si de spalare de bani, precum si avocata Loredana Radu, aflata in arest la domiciliu si acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani, si Aurel Radu, pus sub control judiciar si acuzat de aceleasi fapte.

Neculai Ontanu este acuzat ca in perioada 2006-2007 a pretins si a primit un teren de 1.500 de mp, estimat la 1.441.495 de euro, pentru ca la schimb sa-l ajute pe proprietarul terenului, denuntator in cauza, sa reconstituie dreptul de proprietate asupra altor terenuri, se arata in comunicatul DNA.

Dupa emiterea titlului de proprietate, edilul Sectorului 2 a primit terenul situat intr-o zona rezidentiala, el fiind transferat, gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doi interpusi - Loredana Radu si Aurel Radu.

"Pentru a ascunde originea infractionala a bunului si identitatea beneficiarului final al folosului obtinut in modalitatea descrisa mai sus, la data de 17.12.2008, inculpata Radu Loredana-Claudia a cesionat dreptul de proprietate asupra terenului de 1.000 mp catre o ruda, care era si apropiat al primarului Ontanu Neculai, in baza unei tranzactii in care a fost mentionat un pret de aproximativ 5 ori mai mic decat valoarea de piata a imobilului", arata sursa citata.

Potrivit unor surse judiciare, ruda despre care se vorbeste este fostul vicepremier Gabriel Oprea, care este unchiul avocatei Loredana Radu.

Procurorii mai spun ca Toma Sutru, ex-secretarul primariei, a pretins si a primit de la denuntator in perioada 2007-2008 suma de 2.000.000 de euro pentru a-i facilita acestuia obtinerea titlului de proprietate pentru un teren revendicat.

Mita a fost mascata sub forma unui contract de vanzare-cumparare pentru un teren apartinand unei rude a inculpatului.

"Ulterior, suma de bani, respectiv cei 2.000.000 euro, a fost transferata intr-un cont bancar controlat de inculpat care a realizat mai multe investitii in Romania si Spania pe numele altor persoane, cu scopul de a ascunde originea infractionala a banilor si identitatea beneficiarului real al folosului", mai arata procurorii DNA.

In dosarul trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti au fost instituite mai multe sechestre si popriri.

C.B.

#Ontanu trimis judecata, #Ontanu Oprea dosar DNA , #DNA