Ontanu a fost eliberat din arest, dupa aproape patru luni

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 15:07
2514 citiri
Ontanu a fost eliberat din arest, dupa aproape patru luni
Foto: Arhiva Facebook/Neculai Ontanu

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu a fost eliberat vineri din arest, in care se afla din 25 martie, urmand sa fie judecat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat ca a primit mita un teren pe malul Lacului Colentina.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au mentinut hotararea Curtii de Apel Bucuresti din 12 iulie, prin care a fost inlocuit arestul preventiv cu masura controlului judiciar in cazul Ontanu.

Si Toma Sutru, fostul secretar al Consiliului Local Sector 2, a scapat de arest, iar avocata Loredana Radu, de arestul la domiciliu, amandoi fiind trimisi in judecata alaturi de Ontanu.

Decizia este definitiva.

Ontanu este acuzat de procurorii DNA ca a primit mita un teren de 1.500 de metri patrati pentru a facilita retrocedarea a 83.500 de metri patrati din Sectorul 2. El ar fi primit terenul prin interpusi, intre care avocata Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea, care a preluat 1.000 de metri patrati, pe care i-ar fi vandut apoi fostului ministru de Interne.

Potrivit unei anchete Rise Peoject, familia Oprea construieste un hotel pe terenul de pe malul Lacului Colentina.

Procurorii mai spun ca Toma Sutru, fostul secretar, a primit 2.000.000 de euro de la aceeasi persoana, denuntator in cauza, care urmarea retrocedarea unor terenuri din Sectorul 2.

#Ontanu arest dosar teren , #DNA