UNPR isi apara presedintele retinut: Pana cand o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 20:59
2649 citiri
UNPR isi apara presedintele retinut: Pana cand o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei sustine, intr-un comunicat de presa publicat miercuri, ca presedintele interimar al partidului, Neculai Ontanu, este nevinovat pana cand o instanta va decide altfel si a dat asigurari ca UNPR va face fata situatiei generate de catre retinerea lui Ontanu, in conditiile in care sambata va fi aleasa o noua conducere statutara.

UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l retine pe primarul sectorului 2 si presedinte interimar al Uniunii, Neculai Ontanu, arata News.ro.

"UNPR nu a comentat si nu comenteaza deciziile celor in drept sa stabileasca oportunitatea sau justificarea masurii retinerii - intr-un dosar ce vizeaza fapte petrecute acum 10 ani -, la fel cum nu comenteaza in general deciziile Justitiei, indiferent de numele celui in cauza", se arata in comunicatul UNPR.

Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, audiat la DNA

Uniunea invoca faptul ca Ontanu se bucura, potrivit Constitutiei, de prezumti de nevinovatie, pana la o decizie judecatoreasca contrara. "Prin urmare, pana in momentul in care o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat. Astfel, UNPR isi exprima convingerea ca primarul sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel incat situatia sa fie lamurita in cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii sa fie infirmate", sustine UNPR.

In ce priveste implicatiile politice ale retinerii lui Ontanu, cei de la UNPR sunt increzatori ca efectele vor fi limitate, in conditiile in care va fi aleasa, sambata, o noua conducere Uniunii.

"In mod evident, acest moment nu este unul simplu, in conditiile in care campania electorala va incepe in scurt timp. UNPR este insa un partid puternic si va face fata acestei provocari, pastrandu-si valorile, obiectivele electorale si strategia politica. Sambata va avea loc Conferinta Nationala UNPR, moment in care partidul isi va alege presedintele si va intra in linie dreapta pentru alegerile locale din acest an", se mai arata in comunicatul citat.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, aflat la al patrulea mandat, a fost retinut, miercuri, dupa mai putin de o ora de audieri la DNA.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut de DNA

Edilul este retinut sub acuzatia de luare de mita, intr-un dosar in care a fost pusa sub urmarire si Loredana Claudia Radu, avocata lui Victor Ponta. Ontanu urmeaza sa fie prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ontanu este acuzat ca a primit mita un teren de 1.500 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea ai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp. El ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu si al unei alte persoane, care au cumparat respectiva suprafata prin contracte fictive sub pretul minim.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#UNPR reactie Ontanu retinut, #Neculai Ontanu retinut, #Neculai Ontanu retinut DNA , #DNA