Intalnire europeana privind dezvoltarea regionala, la Primaria sectorului 2

Vineri, 18 Mai 2012, ora 10:23
1699 citiri
Intalnire europeana privind dezvoltarea regionala, la Primaria sectorului 2
Foto: Arhiva

In zilele de 17 si 18 mai, Primaria Sectorului 2 gazduieste o intalnire la nivel european intre partenerii implicati in proiectul "Platforma autoritatilor locale si regionale pentru dezvoltare".

Pe agenda intalnirii se afla o serie de ateliere de lucru care vizeaza importanta voluntariatului si a participarii publice, implicarea tinerilor si a persoanelor varstnice la buna guvernare si crearea unei societati incluzive, in contextul celebrarii Anului European al Voluntariatului (2011) si a Anului European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii dintre Generatii (2012).

De asemenea in cadrul manifestarii, participantii au prilejul de a vizita o serie de obiective realizate de catre administratia condusa de Neculai Ontanu pe raza sectorului 2 si de a participa la sesiunea informativa sustinuta de reprezentantul Consiliului European al Municipalitatilor si Regiunilor (CEMR) pe tema proiectului Platforma autoritatilor locale si regionale pentru dezvoltare.

In incercarea de a suplini necesarul de fonduri pentru dezvoltarea sectorului 2, in conditiile crizei economice, administratia condusa de Neculai Ontanu acorda o atentie deosebita realizarii de proiecte finantate din bani europeni.

Ca urmare a eforturilor depuse in acest sens, 30% din bugetul local al sectorului 2 este acoperit din fonduri europene dedicate investitiilor.

Primaria Sectorului 2 se situeaza pe primul loc in randul administratiilor locale din Capitala in ceea ce priveste accesarea de bani europeni, cu aproape 19 milioane de euro atrasi la buget.

Cele mai importante proiecte finantate cu fonduri europene vizeaza dezvoltarea a doua mari cartiere ale sectorului 2 in Zona Baicului, amenajarea cursurilor de apa ale raului Colentina, amplasarea unui pasaj rutier la intersectia dintre Soseaua Colentina si Strada Gherghitei, deschiderea unui traseu pietonal in zona Mihai Bravu - Primaria Sectorului 2 si Soseaua Colentina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#intalnire europeana Ontanu, #Neculai Ontanu intalnire internationala , #primar sector 2