Ziare.com

Ontanu: In privinta rromilor trebuie facut ceva intr-un timp mai scurt

Marti, 22 Februarie 2011, ora 17:25

   

Primarul sectorului 2 Neculai Ontanu a declarat marti ca in privinta rromilor trebuie facut ceva mai mult si cu aplicativitate mai serioasa, intr-un timp mai scurt.

Ontanu a participat la o intalnire cu reprezentanti ai Comisiei Europene pe probleme de integrare a rromilor si a unor ONG apartinand acestei minoritati.

Edilul spera sa atraga sprijinul autoritatilor europene in rezolvarea problematicii acestei etnii, regasita atat la nivel national, dar si european.

Neculai Ontanu a explicat oficialilor europeni ca sunt planuri de dezvoltare in teritoriu pentru cetatenii rromi din sectorul 2, dar sunt zone unde problemele sunt mai dificile.

"In Petricani este o zona cu 400 de copii, cu populatie scolara numeroasa si sunt dornici sa plece. Dorinta lor nu ar fi asta, dar aici au nevoie de conditii si facilitati de trai. Am constatat ca multi cetateni rromi sunt in risc social in anumite zone ale sectorului 2, unde numarul populatiei este crescut. Daca nu adoptam in cateva luni proiecte clare, acestia sunt tentati sa migreze", a spus Ontanu.

El a subliniat in fata oficialilor europeni ca se impun adoptate politici active, iar ca birocratia trebuie redusa acolo unde blocheaza proiectele.

Delegatul Comisiei Europene la intalnire, Alexandros Tsolakis, a apreciat ca proiectele pentru romi trebuie sa se deruleaze cu masuri concrete si imediate, dar sa aiba si viziuni pe termene lungi.

El a adus in discutie conceptul de locuinte integrate pentru populatia rroma si a cerut primarului sa aprobe formarea unei echipe de lucru sub coordonarea unor functionari ai adminstratiei locale, intrucat comisiile mixte existente in prezent pe langa primarii sunt un esec.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 991 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa-i amestecam!

O familie de rromi, una de tigani si asa mai departe. Pai astia unde intra pustiesc, sunt precum cainii comunitari, daca nu oferi ceva, sar pe tine si te fac zdrente.

 

natura nu se poate schimba , si mai ales cea umana

In sudul SUA e o insula San Blas , americanii se duc acolo sa vada istoria omenirii "live" . Daca exista inca cimpazei in copaci e greu sa le acorzi drepturile oamenilor ca poate se accidenteaza cand conduc masinile, vapoarele ,avioanele , ... Natura nu poate face anumite salturi ci doar unele ... Cele care vin din propria vointa

 

Burse

Tovarasul Primar dati burse de studii in Europa,faceti ceva !
Alocatii nu,scoala nu,joburi nu.Oare dormiti bine si traiti bine cand ei dorm afara fara apa calda si caldura ?

 

Cu bani

Europeeni se pot face multe,dar vorba proverbului, T tot T si in ziua de Pasti....

 

Poate fac si tiganii ceva in timpul cel mai scurt

Pentru Romania si pentru Europa...

 

POATE AR FI MAI BINE PLECAREA DIN FUNCTZII A UNORA, CO_ETNICI ... :)):)):))

NU ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor