Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ontanu: Piata Obor, un model pentru pietele agroalimentare

Joi, 17 Mai 2012, ora 11:04
2464 citiri
Ontanu: Piata Obor, un model pentru pietele agroalimentare

Pana acum cativa ani controlata de speculanti si de evazionisti, Oborul a devenit, dupa inaugurarea noii piete de catre primarul Neculai Ontanu, o adevarata bijuterie a pietelor agroalimentare din Bucuresti, unde comertul se poate desfasura in conditii cat se poate de civilizate, la standarde europene.

"Prin conditiile oferite atat pentru cumparatori, cat si pentru vanzatori, Oborul este astazi un model pentru pietele agroalimentare din intreg Bucurestiul si chiar din toata tara", subliniaza edilul sectorului 2.

La momentul la care administratia condusa de Neculai Ontanu a demarat lucrarile de modernizare a pietei, au existat cateva voci alarmiste care avertizau ca in locul Oborului va aparea un mall sau ca, in viitoarea piata, fructele si legumele vor avea preturi exorbitante. Aceste ingrijorari s-au dovedit insa complet nefondate.

Chiar daca are dotari ultramoderne, demne de un mall, cumparatorii pot achizitiona fructe si legume proaspete la cele mai mici preturi, ca urmare a faptului ca Primaria Sectorului 2 a interzis speculantii si nu permite accesul in Piata Obor decat producatorilor adevarati.

Totodata, sunt de remarcat eforturile Primariei Sectorului 2 pentru asigurarea securitatii in noua Piata Obor. Astfel, pentru ca oamenii sa poata veni la cumparaturi fara sa se mai teama de hotii de buzunar, sau de faptul ca vor fi inselati la cantar, Primaria Sectorului 2 a amplasat camere de supraveghere si a marit numarul de patrule ale Politiei Locale.

De mentionat ca in interiorul Pietei Obor este amplasat un cantar al cetateanului unde clientii pot verifica in ce masura cantitatea cumparaturilor corespunde cu cea cantarita de catre comercianti.

Eventuale nereguli pot fi semnalate imediat Politiei Locale a sectorului 2.

In sfarsit, in completarea demersurilor pe care primaria condusa de Neculai Ontanu le-a facut si le face pentru asigurarea unui comert cat mai civilizat, administratia sectorului 2 va construi langa nou modernizata Piata Obor un sistem de parcare suprateran cu 110 locuri locuri.

Parcarea va fi dotata cu un sistem inteligent care va indica spatiile libere si va fi prevazuta cu patru lifturi exterioare pentru masini. Constructia va fi una "verde", avand panouri solare si fatade inierbate. La parter proiectul prevede spatii comerciale pentru magazine si un service auto.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Neculai Ontanu alegeri 2012, #Neculai Ontanu candidat sector2, #Neculai Ontanu Piata Obor , #primar sector 2