Ontanu: Reabilitam termic toate blocurile din Sectorul 2

Joi, 07 Iunie 2012, ora 07:00
2688 citiri
Ontanu: Reabilitam termic toate blocurile din Sectorul 2

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca vor fi reabilitatate termic toate blocurile din sector.

Conform Comisiei Auditorilor Energetici, Primaria Sectorului 2 este pe primul loc in topul reabilitarilor termice din Capitala atat prin blocurile deja reabilitate, cat si prin cele care au intrat in termoizolare in lunile mai-iunie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dincolo de confortul termic si de scaderea facturii la intretinere, ca beneficii directe si imediate recunoscute de toti locatarii, exista si alte aspecte pozitive ale reabilitarii.

Alegeri Locale 2012

Astfel, programul de reabilitare termica derulat in ultimii ani in sectorul 2 a generat mii de locuri de munca pentru muncitorii din domeniul constructiilor.

In contextul crizei economice si al declinului pietei imobiliare care au dus implicit la scaderea cererii de locuri de munca pe piata constructiilor, programul de reabilitare termica a blocurilor demarat de Ontanu a reprezentat un adevarat balon de oxigen.

Un alt avantaj al reabilitarilor termice este cel al schimbarii aspectului blocurilor. Blocurile termoizolate si vopsite in tonuri calde fac uitate culorile cenusii ale vechilor blocuri si dau un aer proaspat cartierelor, in special, si sectorului 2, in general.

Alegeri Bucuresti 2012

Programul de reabilitare termica a blocurilor continua intr-un ritm accelerat in sectorul administrat de Ontanu. La acest moment, sunt in desfasurare procedurile de licitatie pentru stabilirea constructorilor care vor anvelopa urmatoarele blocuri.

Astfel, in lunile mai-iunie, un numar de 245 de santiere vor fi deschise pentru reabilitarea blocurilor din sectorul 2, totalizand 16.580 de apartamente, iar incepand cu luna august, alte 598 de blocuri cu aproape 40.000 de apartamente vor fi termoizolate. Conform planificarii, urmeaza ca in 2013 sa fie finalizata reabilitarea tuturor blocurilor inscrise in programul de reabilitare termica din sector.

Programul de reabilitare demarat de Primaria Sectorului 2 este integral gratuit pentru locuitori, cei 20% pe care asociatiile de locatari ar fi trebuit sa-i suporte pentru termoziolarea blocurilor fiind preluati integral de Primaria Sectorului 2.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...