Ziare.com

Ontanu: Reabilitam termic toate blocurile din Sectorul 2

Joi, 07 Iunie 2012, ora 07:00

   

Ontanu: Reabilitam termic toate blocurile din Sectorul 2
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca vor fi reabilitatate termic toate blocurile din sector.

Conform Comisiei Auditorilor Energetici, Primaria Sectorului 2 este pe primul loc in topul reabilitarilor termice din Capitala atat prin blocurile deja reabilitate, cat si prin cele care au intrat in termoizolare in lunile mai-iunie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dincolo de confortul termic si de scaderea facturii la intretinere, ca beneficii directe si imediate recunoscute de toti locatarii, exista si alte aspecte pozitive ale reabilitarii.

Alegeri Locale 2012

Astfel, programul de reabilitare termica derulat in ultimii ani in sectorul 2 a generat mii de locuri de munca pentru muncitorii din domeniul constructiilor.

In contextul crizei economice si al declinului pietei imobiliare care au dus implicit la scaderea cererii de locuri de munca pe piata constructiilor, programul de reabilitare termica a blocurilor demarat de Ontanu a reprezentat un adevarat balon de oxigen.

Un alt avantaj al reabilitarilor termice este cel al schimbarii aspectului blocurilor. Blocurile termoizolate si vopsite in tonuri calde fac uitate culorile cenusii ale vechilor blocuri si dau un aer proaspat cartierelor, in special, si sectorului 2, in general.

Alegeri Bucuresti 2012

Programul de reabilitare termica a blocurilor continua intr-un ritm accelerat in sectorul administrat de Ontanu. La acest moment, sunt in desfasurare procedurile de licitatie pentru stabilirea constructorilor care vor anvelopa urmatoarele blocuri.

Astfel, in lunile mai-iunie, un numar de 245 de santiere vor fi deschise pentru reabilitarea blocurilor din sectorul 2, totalizand 16.580 de apartamente, iar incepand cu luna august, alte 598 de blocuri cu aproape 40.000 de apartamente vor fi termoizolate. Conform planificarii, urmeaza ca in 2013 sa fie finalizata reabilitarea tuturor blocurilor inscrise in programul de reabilitare termica din sector.

Programul de reabilitare demarat de Primaria Sectorului 2 este integral gratuit pentru locuitori, cei 20% pe care asociatiile de locatari ar fi trebuit sa-i suporte pentru termoziolarea blocurilor fiind preluati integral de Primaria Sectorului 2.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fost garantat Basescu

Programul a generat mii de locuri de munca ,se afirma in stil pur securisto-festivist . Dar ce altceva a mai generat pentru clientii fostei puteri mafiote ? ? ? Ieri romanii aflau cu stupoare despre afacerile necurate ale unui primar de sector al fostei puteri , garantat personal de Basescu ca fost posibil premier . Te ia groaza !

 

ontanu premiat

Ontanu a fost premiat si de Money Channel pentru programul de reabilitare termica. E un primar care tace si face pentru oameni, nu unul din aia care se tin toata ziua de paranghelii si se plimba pe la televiziuni.

 

sa se spuna si alte aspecte

ca de exemplu: faptul ca licitatiile nu au fost corecte, au castigat patroni fara angajati si au subcontractat apoi unor firme contra unor comisioane ilegale, firme care nu aveau contracte cu angajatii(foloseau muncitori la negru- au fost accidente de munca musamalizate si alte fapte mai grave care au urmat accidentelor de munca), au supraevaluat lucrarile, au decontat si ce nu au lucrat etc... Mai multa stricaciune. Cei care si-au izolat singuri apartamentele, cu sau fara firme angajate, au platit destul de putin, in timp ce deconturile ordonate de guvern si primariii portocalii sunt exorbitante.
Cine sa-i traga la raspundere?

 

gratuitatea este un fals

primaria plateste din banii cetatenilor, iar supraevaluarea creste nivelul taxelor(, impozitul auto sau pe imobil, apa, gunoiul etc cresc)
Se bazeaza pe fraieri astia care dau gratuitati de acest gen. Prigoana: transport public gratuit. Ce nesimtit! iti da biletul gratuit cu o mana, iar cu cealalta (cu care strange taxele) te jefuieste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor