Ontanu si patru ambasadori au inaugurat lucrarile unui centru de sanatate

Luni, 28 Mai 2012, ora 09:51
2932 citiri
Ontanu si patru ambasadori au inaugurat lucrarile unui centru de sanatate

Primarul Neculai Ontanu si ambasadorii SUA, ai Marii Britanii, ai Canadei si Italei, oameni de afaceri, precum si reprezentanti ai societatii civile au pus recent piatra de temelie a unui nou centru pentru ingrijiri paliative in cartierul Plumbuita.

Noul centru va asigura servicii complexe in regim de internare, in ambulatoriu, in centre de zi si la domiciliul bolnavilor oncologici, imbunatatind astfel gradul de acoperire a solicitarilor de servicii de acest gen din Bucuresti.

Personalul de specialitate se va ocupa de pacientii internati, va efectua internari pentru bolnavii cronici, va acorda consultatii in serviciul ambulatoriu si va efectua vizite la domiciliu pentru tratarea bolnavilor care nu se pot deplasa.

Administratia condusa de primarul Neculai Ontanu se preocupa de dezvoltarea unei retele cat mai extinse de cluburi si centre de servicii sociale in incercarea de a oferi un sprijin cat mai eficient persoanelor varstnice si nu numai care au nevoie de servicii de sanatate, recreere si socializare.

Din aceasta retea face parte cel mai mare centru multifunctional de servicii sociale, educatie si recreere din tara, Sfantul Pantelimon.

Prin dotarile sale deosebite, printre care se numara o sala de fizioterapie, o sala de kinetoterapie, o sala de dans, una de aerobic si una dotata cu aparatura speciala de fitness, Centrul Sfantul Pantelimon ofera persoanlor varstnice un cadru special pentru recreere si petrecerea timpului liber dar si posibilitatea de a isi imbunatati si mentine sanatatea.

Un alt club de pe raza sectorului 2 care ofera servicii servicii de consiliere, asistenta sociala si de sanatate persoanelor varstnice domiciliate pe raza sectorului 2 este "Clubul Seniorilor".

Situat intr-un superb cadru natural oferit de Parcul Plumbuita, Clubul urmareste diversificarea ofertei de servicii si programe pentru pensionari, precum si implicarea acestora in activitatea de gestionare si administrare eficienta a treburilor publice ale sectorului. Generosul spatiu al clubului este utilizat si pentru relaxarea si agrementul varstnicilor, pentru a le facilita acestora revenirea in viata sociala si culturala activa.

Totodata, pe raza sectorului 2 functioneaza Centrul rezidential "Speranta", destinat persoanelor varstnice care provin din familii cu posibilitati materiale, precum si "Centrul Social Cultural de la Parohia Sfantul Silvestru", care poate gazdui un numar de 50 de persoane in varsta lipsite de orice ajutor material.

De asemenea Primaria Sectorului 2 a inceput lucrarile la "Centrul de Servicii de Asistenta Sociala pentru persoane Varstnice" din cartierul Ion Creanga, care va oferi servicii sociale pentru un numar de aproximativ 700 de locuitori din acest cartier si un nou asezamant social, destinat persoanelor bolnave de cancer in faza terminala in curtea Bisericii Sfantul Pantelimon.

La acestea urmeaza sa se adauge un nou "Complex de servicii sociale", cu 150 de locuri pe Soseaua Mihai Bravu si un centru de zi pentru persoane varstnice in strada Tepes Voda numarul 7.

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....