Ontanu vrea sa termine reabilitarea a 200 de strazi in 2012

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 10:36
1166 citiri
Ontanu vrea sa termine reabilitarea a 200 de strazi in 2012
Foto: Arhiva

La jumatatea lunii martie, Primaria Sectorului 2 a reinceput lucrarile de reabilitare si refacere a strazilor din sector aflate in administrarea sa.

De aceasta data este vorba despre 200 de strazi, dintre care, pe 123 va fi refacuta total infrastructura prin turnarea a doua straturi de asfalt, pe 32 vor fi executate lucrari de refacere a sistemului rutier, iar pe 68 de strazi se vor face reparatii locale. Toate lucrarile urmeaza sa fie finalizate la finalul lunii noiembrie.

Pentru lucrarile de reabilitare si modernizare a infrastructurii sistemului rutier din acest an, au fost alocate de la bugetul local fonduri in valoare de 50,2 milioane de lei, 14,6 milioane provenind din fonduri europene, iar 4,2 milioane de lei reprezentand cofinantare.

Urmare a acestor lucrari, care au ca data de finalizare luna noiembrie, Primaria Sectorului 2 va termina de reabilitat toate arterele din sectorul 2 pe care le are in administrare.

Lucrarile sunt parte a Programului de reabilitare si modernizare a infrastructurii sistemului rutier din sectorul 2, demarat inca din 2002 de catre primaria de sector. Prin acest program, doar in perioada 2004 - 2008 au fost reabilitate si modernizate carosabilul si trotuarele de pe jumatate dintre strazile aflate in administrarea edililor de la sectorul 2.

Programul a fost continuat si in actualul mandat al lui Neculai Ontanu. Astfel, la finalul lui 2011, bilantul a urcat la 689 de strazi reabilitate si modernizate, la care se adauga si 405.000 m.p. de alei din ansamblurile de locuinte, care au fost la randul lor refacute.

"Am tinut seama in aplicarea programului de investitii de nevoia de a avea o infrastructura a sistemului rutier foarte bine pusa la punct, infrastructura capabila sa asigure, in permanenta, o circulatie fluenta, confort in deplasare si siguranta maxima in trafic", a precizat primarul Ontanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ontanu strazi sectorul doi, #Ontanu reabilitare strazi, #strazi refacute sectorul doi , #primar sector 2