Sectorul 2, cel mai sigur sector din Bucuresti

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 00:01
3772 citiri
Sectorul 2, cel mai sigur sector din Bucuresti

Sectorul 2 este pe punctul de a-si adjudeca titlul neoficial de cel mai sigur sector al Capitalei, dupa ce primarul Ontanu a autorizat construirea unui nou sistem de monitorizare video in cartierul Steaua Rosie - Plumbuita - Gherghitei.

Astfel, in perioada urmatoare, vor fi instalate 54 de camere video pentru monitorizarea obiectivelor, printre care se afla doua scoli generale si o gradinita. Proiectul prevede inclusiv realizarea unui Dispecerat de monitorizare si a unui sistem de comunicatii, cu rolul de a asigura transmiterea datelor culese de catre sistemul de achizitie date si imagini.

Cele 54 de camere video de supraveghere care urmeaza sa fie instalate in cartierul Steaua Rosie - Plumbuita - Gherghitei fac parte dintr-un proiect mai amplu derulat de administratia condusa de primarul Neculai Ontanu pentru cresterea sigurantei cetatenilor si reducerea infractiunilor in sectorul 2.

Astfel, pana la finalul anului 2012, numarul camerelor video de supraveghere urmeaza sa creasca semnificativ, preconizandu-se instalarea a 480 de camere in toate cartierele din sectorul 2. In total, dupa finalizarea proiectului, finantat din bani europeni, sectorul 2 va fi monitorizat de 719 camere video.

Beneficiile supravegherii video sunt deja verificate in cartierele din sectorul 2 in care sisteme similare au fost deja amplasate. Astfel, conform datelor autoritatilor locale, monitorizarea zonelor vulnerabile din sectorul 2 cu cele 185 de camere video care functioneaza in prezent a condus la scaderea semnificativa a infractionalitatii stradale.

Un exemplu in acest sens este cartierul Baicului unde, dupa montarea camerelor de supraveghere, infractionalitatea stradala s-a redus cu 42% fata de perioada anterioara instalarii acestora.

Pentru rezultatele in domeniul luptei impotriva infractionalitatii, Revista Romana de Administratie Publica Locala l-a premiat pe Neculai Ontanu pentru "Cel mai bun proiect in domeniul ordinii publice din Romania", in cadrul galei "Cele bune sa se-adune", la inceputul lunii mai.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sector 2 sigur camere supraveghere, #camere supraveghere Secor 2 , #primar sector 2